Gasilci iz Trnja bogatejši za novo gasilsko vozilo

Gasilska zveza Črenšovci pa je razvila nov gasilski prapor

Jože Žerdin, četrtek, 13. junij 2013 ob 14:00
Gasilski praznik v Trnju

Gasilski praznik v Trnju

Gasilska zveza Črenšovci, ki je povezovalni člen šestih gasilskih društev, pri čemer dokaj tesno sodelujejo z gasilci iz Prlekije. Obmurska gasilska društva Gornja, Dolnja in Srednja Bistrica, ki posedujejo vodno reševalne čolne pri reševanju ob nesrečah na reki Muri, deluje že vrsto let na požarno preventivnem področju ter zagotavlja varnost vseh občanom občine Črenšovci ter širše.

Prav gasilski praznik gasilcev Gasilke zveze Črenšovci so obeležili v soboto, 8, junija, v naselju Trnja pri tamkajšnjem vaško-gasilskem domu, ko je PGD Trnje prevzelo novo gasilsko vozilo za prevoz moštva ter za gašenje notranjih in zunanjih požarov. Gasilci iz PGD Trnje so za nakup vozila odšteli z nadgradnjo in predelavo nekaj čez 32 tisoč evrov. Gre za vozilo znamke Citroen Jumper. Pri nakupu vozila je poleg društva še polovica sredstev primaknila občina Črenšovci.

Na prireditvi v Trnju pa je bila krona praznovanja še razvitje novega prapora Gasilske zveze Črenšovci. Doslej zveza ni imela svojega prapora, zato se je odločila za nabavo novega, katerega so svečano razvili. Na razvitju prapora se je zbralo kar precej število gasilcev iz Gasilske zveze Črenšovci in sosednjih zvez. Nov prapor krasi podoba sv. Florijana, ter občinski simboli in značilnosti, kot so mlinarstvo na reki Muri, reka Mura, župnijska cerkev v Črenšovcih ter občinski grb.

Prapor je razvil župan občine Črenšovci Anton Törnar, katerega krasijo številni žebljički in trakovi. Cerkveni obred blagoslova prapora in novega vozila pa je opravil župnik župnije Črenšovci Ivan Krajnc. Občinski prapor se bo poslej nosil na vseh občinskih in cerkvenih prireditvah ob godu svetega Florijana in procesijah. Kulturni program so pripravili domači kulturniki iz občine Črenšovci.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje