Rogljički z marmelado in orehi

Junijska kuharska delavnica v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, četrtek, 13. junij 2013 ob 14:17
Valjanje rogljičev

Valjanje rogljičev

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, je enkrat mesečno organizirana kuharska delavnica, ki jo v okviru tradicionalnega dobrega medsebojnega sodelovanja med Društvom upokojencev Radenci in tem domom izvaja upokojena učiteljica praktičnega pouka gospodinjstva Ida Mir. Pred upokojitvijo je poučevala na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Radencih. Tako je letošnja junijska dopoldanska kuharska delavnica, ki je bila izvedena 12. junija, nosila naslov »Marmeladni in orehovi rogljički«.

Pri izvedbi delavnice so se mentorici Idi Mir pridružile še prostovoljke: Ema Matijevič iz DOSOR-ja in Darinka Nahtigal iz Društva upokojencev Radenci, ob vsem pa sta  bili prisotni še koordinatorki: Andreja Čuk iz DOSOR-ja in Marija Erveš iz Društva upokojencev Radenci. V samem začetku delavnice je vsem prisotnim stanovalkam in stanovalcem DOSOR-ja bil obrazložen potek tokratne priprave testa in valjanja rogljičkov ter peka. Poprosilo se je samo vse za potrpljenje ob čakanju na pečeno sladico.

Po zamesitvi, razvaljanju in razrezanju posameznega kosa testa na dvanajst delov je sledilo polnjenje z marmelado ali orehovim nadevom. Pekače s marmeladnimi rogljički se je vstavilo za peko kar v pečico etažne kuhinje v pritličju, kjer je kuharska delavnica potekala, a rogljičke z orehovim nadevom so pekli v domski kuhinji, ki je v kletnih prostorih. Tako so skoraj istočasno bili pripravljeni oboji rogljički, ki jih je prehitro zmanjkalo, da si je marsikdo od prisotnih stanovalk ali stanovalcev zaželel ponovitve celotnega postopka. To se seveda ni dalo, bo pa zato zopet zanimivo čez mesec dni, ko je na vrsti nova kuharska delavnica.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46