Škof dr. Jožef Smej blagoslovil obnovljeno kapelo in nadstrešek na kapeli v Renkovcih

80 let kapele v Renkovcih

Jože Žerdin, četrtek, 13. junij 2013 ob 21:45
80 let kapele v Renkovcih

80 let kapele v Renkovcih

Pred 80 leti so verniki iz Renkovcev v župniji Turnišče zgradili kapelo, ki je posvečena Srcu Jezusovemu. Kapela stoji pri vaškem pokopališču in je pravi sakralni biser vasi. Skrb za kapelo je v pristojnosti Društva Srca Jezusovega Renkovci.

Pred nekaj leti so obnovili notranje prostore kapele, nad oltarjem sta naslikani sliki svetega Martina Slomška in božjega služabnika Danijela Halasa. Društvo Srca Jezusovega Renkovci se je skupaj z župnijo Turnišče odločilo za obnovo zunanjega pročelja kapele. Tako se je ob letošnjem praznovanju 80. obletnice kapele zgradil nov prizidek ob kapeli, ki bo predvsem služil za daritvene svete maše. Obnovo, ki je stala okoli 7 tisoč evrov, je Društvo Srca Jezusovega Renkovci pokrilo iz sredstev, ki so jih prispevali verniki ob različnih nabirkah.

Osrednji cerkveni dogodek ob praznovanju 80. obletnice renkovske kapele in blagoslovitve del se je zgodil ob vaškem proščenju v nedeljo, 9. junija, ko je med vernike prišel upokojeni mariborski škof dr. Jožef Smej, ki je daroval sveto mašo ter hkrati opravil še blagoslov. Pri somaševanju je bil domači župnik župnije Turnišče Robert Brest, duhovni pomočnik v župniji Turnišče Štefan Grabar in letošnji novomašnik Boris Kučko.

Ob praznovanju 80. obletnice kapele so izdali spominsko podobico kapele z kronogramom škofa dr. Jožefa Smeja, katerega so v spomin na praznovanje prejeli vsi verniki, ki so se udeležili tega cerkvenega praznovanja v Renkovcih.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje