Številni vlomi v stanovanjske in počitniške hiše

V zadnjem času policija obravnava večje število vlomov v hiše in počitniške objekte

Prlekija-on.net, petek, 14. junij 2013 ob 07:043
V zadnjem času policija obravnava večje število vlomov v hiše in počitniške objekte

V zadnjem času policija obravnava večje število vlomov v hiše in počitniške objekte

V sredo, 12. junija, med 10 do 14.30 uro, je neznani storilec vlomil v stanovanjsko hišo v Bresnici. Z granitno kocko je zlomil okno kopalnice in nato preiskal vse stanovanjske prostore. Iz spalnice je odtujil dve denarnici z drobižem.

Premoženjska škoda znaša okoli 150 evrov. Istega dne je na istem območju neznani storilec vlomil še v počitniško hišo. Z balkonskega okna, ki je bilo odprto na kip je pobral okovje in tako prišel v notranjost. Iz notranjosti je odtujil dva LCD televizorja, vidoerekorder, mesoreznico in nekaj alkoholnih pijač. Premoženjska škoda znaša okoli 2.000 evrov.

Neznani storilec je istega dne med 9. in 17. uro v Moškanjcih, garažno okno, ki je bilo odprto na kip, z neznanim predmetom iztrgal z zgornjega tečaja in tako prišel v notranjost stanovanjske hiše. Storilec je odtujil denar, zlatnino, mikrovalovno pečico, kamero in dva fotoaparata. Premoženjska škoda znaša okoli 7.000 evrov. Na enak način je prišel tudi v notranjost sosednje hiše, iz katere je odtujil zlatnino. Premoženjska škoda znaša okoli 4.000 evrov.

Prav tako v sredo, so s področja kriminalitete bili obravnavani trije vlomi v garaže na območju Svetega Jurija ob Ščavnici. Iz notranjosti je neznani storilec odtujil motorne žage in razna druga orodja. Obravnavan je bil še vlom v stanovanjsko hišo v Cubru.

Neznani storilec je v času od 30. maja do 12. junija v Gaberniku skozi vhodna vrata vlomil v počitniško hišo. Iz notranjosti je odtujil štedilnik, steklo-keramično ploščo, hladilnik, hišni kino, televizijo, DVD predvajalnik, likalnik, sedežno garnituro, kotni jedilni komplet in zimska oblačila. Iz lesene lope je odstranil ključavnico obešanko in odtujil dve kolesi, motorno žago, kosilnico na nitko, kosilnico, smuči s palicami in smučarskimi čevlji ter več kosov različnega orodja. Premoženjska škoda znaša okoli 10.000 evrov.

V zadnjem času policija obravnava večje število vlomov v hiše in počitniške objekte. Občane zato opozarjajo, da poskrbijo za varnost svojih objektov, predvsem pa da spremljajo gibanje nepoznanih in sumljivih oseb ter o tem takoj obveščajo policijo na tel. št. 113.


Več v Črna kronika