Najslajši je med...

Točenje medu v šolskem čebelnjaku

Filip Matko, nedelja, 16. junij 2013 ob 22:59
Na Osnovni šoli Sveti Jurij, v Občini Rogašovci, je tudi v tem šolskem letu (2012/2013) bil zelo aktiven čebelarski krožek. Kot mentor ga kot zunanji sodelavec vodi čebelar Jakob Madjar, po rodu iz Ropoče. Seveda ob zaključku sezone se pogleda tudi za rezultatom.

Kar so čebelice pridno nanosile skupaj, so lahko konec minulega tedna opazovali tako članice in člani čebelarskega krožka (čeprav vsi niso uspeli priti !), kot tudi najmlajši iz vrtca, iz najmlajše skupine Sveti Jurij. Čebelar Madjar je namreč pripravil prikaz točenja medu. Vse so ob tem  obletavale razigrane čebelice, a jih k sreči ni nobena pičila. Verjetno zato, ker so bili pri opazovanju čebelarja in njegovega dela zelo pridni in so jih pridne delavke kar zamenjale za svojo družino.

In sveže točeni med je bil res nekaj najslajšega ta dan, da bodo šolarji in malčki iz vrtca tudi naslednje šolsko leto radi obiskovali čebelarski krožek.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje