Künštni Prleki so se podali na snemanje filma o Ljutomeru

Obiskali so lončarstvo Žuman, štiri ljutomerske trge ter kasaške dirke

Milan Belec, ponedeljek, 17. junij 2013 ob 16:07
Snemanje v Ljutomeru

Snemanje v Ljutomeru

Na ljutomerskem hipodromu je to nedeljo potekala pomembna prireditev, saj sta bili na sporedu kar dve dirki v spomin na preminule člane KK Ljutomer. Izjemno vroče sonce je privabilo veliko število obiskovalcev.

Künštni Prleki smo izkoristili lepo vreme in množico obiskovalcev ter se podali na snemanje filma o Ljutomeru. Obiskali smo tudi lončarstvo pri Žumanu. V tem delu smo tokrat prekolesarili mestno jedro in kar štiri trge, ki krasijo mesto Ljutomer. Ugotovili smo, da smo izbrali pravi trenutek, saj v mestu ni bilo veliko domačinov. Spoznali smo zgodovino ljudi in v pogovoru obudili zgodovinske trenutke, kateri so Ljutomer postavili med pomembna mesta v Sloveniji. Ljutomer je v svoji zgodovini imel največ takšnih trenutkov, ki so se zgodili prvič, kar potrjuje resnico, da so tukaj živeli napredni ljudje.

Na konjskih dirkah smo Künštni Prleki sedeli na častni loži in si ogledali nekaj zanimivih dirk. Po tekmovanju smo posedeli v debeli senci ob dobri malici in medse sprejeli tudi več zmagovalcev dirk.

Dušan Zorko nas je povabil na naslednjo zanimivo dirko, katera bo naslednjo nedeljo v Križevcih. Z veseljem se bomo udelžili tudi tega dogodka in ga prenesli na filmski trak.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46