Lovska maša v naravi

Lovci prejeli lovske znake

Jože Žerdin, torek, 18. junij 2013 ob 12:34
Lovska maša v naravi

Lovska maša v naravi

Lovska družina Murska Sobota, lovski revir Krog je skupaj s stolno župnijo Murska Sobota v nedeljo, 16. junija, pri lovski koči v Krogu pripravila mašo za lovce, katere so se udeležili člani zelene bratovščine Murska Sobota in verniki stolne župnije in od drugod.

Spominsko zahvalna sveta maša je potekala v naravnem okolju na prostem, pri lovski koči, kajti letos je bila okrogla 15. obletnica, ko lovci pripravljajo lovske maše. Mašo je daroval lazarist dr. Stanko Gerjolj, ki poučuje na Teološki fakulteti v Ljubljani, ob somaševanju diakona Borisa Kučka. Mašo so obogatili z lovskimi skladbami prirejenimi za lovske maše Prekmurski rogisti.

Sam oltar z zelenjem in lovsko trofejo ter branjem berila in prošnjami so obogatili lovci, kar je dalo pravi čar in pomen temu lovskemu prazniku v Krogu. Lazarist dr. Stanko Gerjolj namreč po rodu izhaja iz Črnega Vrha nad Polhovim Gradcem, kjer je nadmorska višina okoli 1000 metrov. Sam pozna neumorno in prizadevno delo članov zelene bratovščine, kajti lovci so nepogrešljiv člen pri varovanju in ohranjanju narave, skrbi za divjad. Pohvalil je lovce, da se vsako leto s spominsko sveto mašo spomnijo na umrle in žive lovce.

Po sveti maši je še sledila krajša lovska slovesnost na kateri je Lovska družina Murska Sobota najzaslužnejšim članom podelila spominske lovske znake. Zlati znak so prejeli Ivan Karoli, Franc Ferenčič, Štefan Rajnar, Stanko Škrban, Štefan Hoheger, Konrad Hoheger, Ljubomir Ferenčič, bronasti lovski znak pa Sašo Ferenčič, Jože Meolic, Jože Kocjan in Karel Flisar. Zahvalne listne pa so prejele Katarina Štiblar, Katja Hoheger in Dragica Hoheger.

Vsi, ki so se udeležili spominske lovske maše pri lovski koči v Krogu so videli, da so bili lovci v letošnjem letu nadvse aktivni in prizadevni do narave, saj so uredili pešpot do lovske koče, ob gramoznici pa so zaradi varnosti obiskovalcev uredili ograjo. Lovsko praznovanje so zaključili ob druženju in lovskem bograču.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje