»Zemlja se prehladi«

Zaključna prireditev otrok iz Vrtca Stročja vas

Nuša Novak, torek, 18. junij 2013 ob 13:16
Zaključna prireditev Vrtca Stročja vas

Zaključna prireditev Vrtca Stročja vas

Onesnaževanje okolja je eden izmed največjih problemov na našem planetu, kajti posledično tako pospešujemo številne naravne nesreče, globalno segrevanje, širjenje ozonske luknje in še bi lahko naštevali. Da je treba z naravo ravnati previdno in skrajno pazljivo, so se naučili tudi otroci iz Vrtca Stročja vas. Kakšne so nevarnosti vsega že prej naštetega, so nam prikazali otroci na zaključni prireditvi, ki je potekala v petek, 14. junija, v telovadnici OŠ Stročja vas.

Vsi oddelki so nam skupaj v dramsko-plesni dramatizaciji "Zemlja se prehladi", ki je povzeta po enako naslovljeni zgodbi iz knjige, prikazali kaj se lahko zgodi, če ne ravnamo okolju primerno. Otroci so z dramatizacijo nazorno prikazali kakšne so lahko posledice onesnaževanja okolja in odmetavanja odpadkov. Zaradi tega potem nastanejo naravne nesreče, kot so potresi in požari, ki nam lahko uničijo naša domovanja in imetje. In v sami zgodbi, požar umirijo dežne kaplje, ki preprečijo ognjenim zubljem, da bi uničili vso zemljo. Po dežju pa vedno posije sonce. In tako se je zgodilo tudi v predstavi naših malčkov. Posijalo je sonce in na nebu se je razprostrla prečudovita mavrica.

S to poučno in zanimivo zgodbo, so nam otroci želeli pokazati, da se je za naš planet vredno zares potruditi in vsak s svojimi močmi prispevati k ohranjanju okolja.

Ob koncu prireditve pa je ravnateljica Vrtca Stročja vas, Mateja Leskovar, s pomočjo Suzane Babič in županje mag. Olge Karba, podelila zaslužena priznanja bodočim prvošolčkom.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši