Zaključek na OŠ Ljutomer obeležili z valeto

Devetošolci sedaj pričenjajo z drugim poglavjem življenja

Nuša Novak, četrtek, 20. junij 2013 ob 12:05
Valeta na OŠ Ljutomer

Valeta na OŠ Ljutomer

Glavni cilj v življenju je nenehno izpopolnjevanje samega sebe. Ta prioriteta se običajno začne že zelo zgodaj. Pot, ki si jo začrtamo, pa velikokrat ni takšna kakršno smo pričakovali. Pa vendar, glavno je, da imamo pred seboj jasno začrtane cilje in želje.

Željo po uspehu, izobraževanju in nadaljnjem vseživljenjskem učenju, smo lahko videli tudi v očeh ljutomerskih devetošolcev, ki so zaključek osnovne šole, obeležili s slavnostno prireditvijo – valeto, ki je potekala v četrtek, 13. junija, v telovadnici osnovne šole.

Že na samem začetku prireditve se nam je predstavil šolski band, ki nas je z zvoki Pink Floydov, Nirvane in še drugih rockovskih skupin, popeljal skozi celotno slovesnost. Ker je valeta odraz vseh učencev, ki so dolga leta obiskovali osnovno šolo, so se nam predstavili tudi pevski in plesni talenti. Devetošolci so nam tudi pokazali, kaj vse so jih naučili plesni strokovnjaki Plesne šole Urška, pod vodstvom Nine Fras. Odplesali so več različnih stilov plesa, in sicer, tango, latinsko ameriški ples, angleški valček in še marsikaj. Sledila je predstavitev vseh treh razredov, ki se v tem šolskem letu poslavljajo od "velike družine". Najprej so se predstavili učenci 9.c z razredničarko Tanjo Zanjkovič, nato 9.b z razredničarko Mileno Žibrat in nazadnje še 9.a z razredničarko Darinko Budna. S težkim srcem in solzami v očeh, so se učenci devetih razredov poslovili od svojih razredničark, sošolcev in vseh ostalih na šoli. Kajti sedaj pričenjajo z drugim poglavjem življenja. Prihajajo novi izzivi, nova upanja in hrepenenja, ki se bodo nadaljevala v srednjih šolah. Osnovna šola pa je kljub vsemu tista glavna odskočna deska, na katero se najbolj navežemo, saj traja devet let. Šola tako postane skorajda "drugi dom". Vendar kljub vsemu to niso dnevi, ki so minili, ampak so dnevi, ki smo si jih zapomnili.

Ob koncu prireditve pa je sledilo še podelitev priznanj za dosežke na številnih različnih področjih, za katere so zaslužni predvsem učenci sami, njihovi učitelji, razredničarke ter seveda tudi ravnateljica Darja Kosič Auer.

Kljub temu, da se njihovo osnovnošolsko obdobje zaključuje, pa bo njihova mavrica vedno sijala, ne glede na to, kam vse se bodo prelile posamezne barve.


Več v Kultura in izobraževanje