Borut Pahor slavnostno odprl novo Varisovo betonarno

V prostorih podjetja Varis Lendava d.d, so slavnostno otvorili novo betonarno in proslavili 35-letno proizvodnjo gotovih kopalnic

Prlekija-on.net, petek, 21. junij 2013 ob 16:01
Borut Pahor slavnostno odprl novo Varisovo betonarno

Borut Pahor slavnostno odprl novo Varisovo betonarno

V četrtek, 20. junija, je v prostorih podjetja Varis Proizvodnja sanitarnih celic Lendava d.d. predsednik države Borut Pahor slavnostno otvoril pomembno investicijo v Pomurju, novo betonarno, ki je bila delno sofinancirana v okviru Pomurskega zakona.

V prostorih podjetja Varis Lendava d.d, so slavnostno otvorili novo betonarno in proslavili 35-letno proizvodnjo gotovih kopalnic. Pomembnega dogodka se je udeležil predsednik države Borut Pahor in tudi drugi predstavniki iz gospodarstva, politike, lokalne skupnosti ter poslovni partnerji podjetja Varis, ki svoje prodajne aktivnosti skoraj v celoti usmerja na tuje trge. Družba Varis je s tem zaključila dvoletni projekt »Tehnološki razvoj nove generacije kopalnic«, kar jim bo omogočilo še bolj inovativno izdelavo inteligentnih gotovih kopalnic. Na krajši slovesnosti pa so zaznamovali tudi 35-letno proizvodnjo gotovih kopalnic, kar je v teh gospodarskih razmerah izredni dogodek tako za samo podjetje, kot za širšo regijo Pomurja in seveda tudi za Slovenijo.

Z dokončanjem dvoletne investicije je podjetje Varis stopilo korak naprej v svoji tehnološki opremljenosti, saj je začela obratovati sodobna računalniško krmiljena betonarna, kar jim bo omogočilo hitrejšo in še bolj kvalitetno izdelavo gotovih kopalnic. Danes investirati je hrabro, kot je v svojem nagovoru poudaril direktor podjetja Štefan Sobočan, posebej še, če si dejaven v gradbeništvu. V Varisu so se za ta korak odločili, ker so vpeti v mednarodne tokove in le z nenehnim izboljševanjem svojega izdelka, z optimizacijo stroškov in vizionarstvom lahko tekmujejo s svetovno konkurenco.

Tudi pred 35 leti so bili vizionarji, saj so uvedli nov način gradbeništva, se pravi pripravili gotovo kopalnico kot izdelek, ki se je transportirala na gradbišče in s tem omogočila hitrejšo gradnjo. Vizija podjetja Varis je »Postati vodilni evropski proizvajalec gotovih kopalnic za vse vrste uporabnikov«, kar bodo z novo pridobljeno investicijo tudi uresničili.

Vrednost investicije je znašala 800.000 evrov brez DDV, od tega je 40 odstotkov sredstev sofinancirala država v okviru Pomurskega zakona, ostalih 60 odstotkov pa so zagotovili sami. Poleg gotovih kopalnic podjetje Varis iz Lendave izdeluje še cevne radiatorje različnih dimenzij in oblik ter betonske elemente za skate parke, s katerimi so uspeli prodreti na vse evropske trge in tudi neevropske trge.

Za Varisovce je bil dogodek izreden dan, saj so poleg vseh svojih uspehov in uspešnega poslovanja gostili tudi predsednika države Boruta Pahorja, kar je za ta skrajni SV del države zelo pomembno sporočilo in sicer, da so tudi tu sposobni zdravo in uspešno gospodariti, se razvijati, še posebej v tem trenutku, zelo problematični panogi, kot je gradbeništvo. V Sloveniji gradbeniki ustvarijo že manj kot 4 odstotke BDP, v Evropski uniji pa ca. 10 odstotkov, kar kaže na to kako pomemben gospodarski subjekt je družba Varis Lendava d.d., ki deluje v domačem okolju in v celoti zaposluje domače ljudi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Gospodarstvo