Na proslavi podelili priznanja najuspešnejšim dijakom in dijakinjam

Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer je pripravila proslavo ob dnevu državnosti, kjer so podelili priznanja najuspešnejšim dijakom in dijakinjam

Prlekija-on.net, sreda, 26. junij 2013 ob 18:36
Slavnostna gostja proslave je bila vrhunska športnica Mina Markovič

Slavnostna gostja proslave je bila vrhunska športnica Mina Markovič

V petek, 21. junija, je Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravila proslavo ob dnevu državnosti, kjer so podelili priznanja najuspešnejšim dijakom in dijakinjam. Slavnostna gostja proslave je bila svetovna prvakinja v prostem plezanju Mina Markovič.

Med gosti sta bili tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba in predstojnica Zavoda za šolstvo Irena Kumer, ki je dijakom spregovorila nekaj besed. Zbrane je nagovoril tudi ravnatelj šole Zvonko Kustec, gostja Mina Markovič, vrhunska športnica in absolventka študija psihologije, pa je dejala, da je srednješolski čas veliko več kot samo končno spričevalo in vstopnica za vpis na fakulteto. Kaj še je ob tem povedala, si lahko ogledate v spodnjem videu.

V kulturnem programu so sodelovali šolski pevski zbor, dijakinje, ki obiskujejo plesno šolo Urška ter pevski zbor v sestavi profesorjev. Predvajali so tudi kratek film o letih 1991 in 1992, ko je nastala naša domovina.

Po proslavi je sledila podelitev priznanj najboljšim v tem šolskem letu. Priznanja sta podelila Zvonko Kustec in Mina Markovič. Priznanja so prejeli dijaki in dijakinje, ki so vsa štiri leta gimnazije končali z odličnim uspehom, priznanja pa so prejeli tudi dijaki in dijakinje, ki so v šolskem letu osvojili zlata priznanja in tisti, ki so opravili izpit za nemško jezikovno diplomo.

Ob koncu so razglasili še zmagovalni razred letošnjega kulturnega maratona. Zmagal je 2. va razred, ki je za nagrado prejel izlet v Gardaland.


Več v Kultura in izobraževanje