Maša za bolne in ostarele vernike iz župnije Razkrižje

Zbralo se je okoli 60 bolnih in ostarelih vernikov

Jože Žerdin, sreda, 26. junij 2013 ob 23:36
Srečanje bolnih in ostarelih župnije Razkrižje

Srečanje bolnih in ostarelih župnije Razkrižje

Župnijska Karitas Razkrižje in župnija Razkrižje sta v torek, 25. junija pripravili že četrto župnijsko srečanje za bolnike, ostarele in invalide. Zbralo se je okoli 60 vernikov, med njimi je bilo tudi veliko starejših čez 80 let in 90 let, nekateri celo na invalidskih vozičkih.

Najprej so se zbrali v domači župnijski cerkvi sv. Janeza Nepomuka pri sveti maši, katero je daroval domači župnik msgr. Franc Režonja, ki je v pridigi dejal, da smo letos v letu vere, zato je potrebno v vseh družinah posvečati posebno skrb za molitev. Med drugim je v pridigi tudi poudaril, da se veliko bolnih in ostarelih zateka tudi k molitvi v samostan sester Klaris v Turnišče, ki se posvečajo v molitvi za vse vernike murskosoboške škofije.

Med mašo je župnik bolnim in ostarelim vernikom podelil bolniško maziljenje. Ob koncu svete maše je tajnica Župnijske Karitas Razkrižje Terezija Nemec domačemu župniku za vse kar je doslej dobrega postoril za delovanja župnije in Župnijske Karitas, podarila priložnostno skromno darilo, katero so izdelale pridne roke članic Župnijske Karitas Razkrižje.

Po maši so se ostareli, bolni in invalidi ter njihovi spremljevalci, še za nekaj časa zadržali pred župnijsko cerkvijo, kjer so med seboj pokramljali, tudi z domačim dušnim pastirjem. Nato pa so se vsi skupaj še odpravili v prostore Župnijske Karitas Razkrižje na druženje in pogostitev. Še pozno v večerne ure so skupaj kramljali, obujali spomine na mladostna leta, kako so radi hodili k svetim mašam in drugim cerkvenim dogodkom. Vera, cerkev in molitev jih torej spremljajo že mnogo let.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno