Pohod upokojencev med hribi, vinogradi in dolinami

77 pohodnikov je spoznalo lepote krajev Filovci, Bukovnica in filovske gorice

Jože Žerdin, petek, 28. junij 2013 ob 10:53
Pohod po občini Moravske Toplice

Pohod po občini Moravske Toplice

Društvo upokojencev Moravske Toplice je v torek, 25. junija, ob državnem prazniku pripravilo že tradicionalni pohod, ki so ga poimenovali spoznajmo občino Moravske Toplice.

Sicer pa občina Moravske Toplice zajema 28 vasi. Že pred leti so se v Društvo upokojencev Moravske Toplice odločili, da prav ob pohodih pobliže spoznajo vsak kraj, njeno znamenitost itd. Letos so spoznavali vasi Filovce in Bukovnico ter filovske gorice. Začetek pohoda je bil v Športno rekreacijskem centru v Filovcih, kjer se je zbralo 77 pohodnikov, predvsem upokojencev, kjer jih je pozdravil predsednik krajevne skupnosti Filovci Andrej Baligač, ki je spregovoril o zanimivostih te lončarske vasi. Nato je pohodnike pot vodila peš do kapele v filovskem Gaju, ki ima prav tako bogato zgodovino. Tam jih je sprejel in pričakal Jože Gutman, ki jim je pokazal kapelo ter podal izčrpno obrazložitev o zanimivosti v filovskem Gaju, kjer je še nekaj slamnatih cimpranih hiš in slikovite gorice.

Med vinskimi kletmi in skozi gozd so pot nadaljevali do idilične vasice Bukovnica, kjer so jih pričakale bogato obložene mize, kjer so se tudi po nekaj urni hoji okrepčali. Tomaž Nemec je obširno predstavil vas Bukovnico in njeno okolico. Pot so nadaljevali po ostankih nekdanje gozdne železnice do filovskega brega, kjer so se ustavili pri vinski kleti Ignaca Gaborja ter se okrepčali z dobro kapljico. Med številnimi kletmi so pot nadaljevali nazaj v ŠKC, kjer so jih pridne članice Društva upokojencev Moravske Toplice pogostile z odlično toplo malico, hladno pijačo in sladkim pecivom.

Druženje se je zavleklo v pozne popoldanske ure, sklenili so, da se srečajo na pohodu tudi prihodnje leto, vendar bodo spoznavali lepote in kraje v drugem koncu občine Moravske Toplice.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport