Ostala so čudovita slikarska dela

V Domu starejših Rakičan je potekala slikarska delavnica

Jože Žerdin, sobota, 29. junij 2013 ob 00:06
Slikarska delavnica v Domu starejših Rakičan

Slikarska delavnica v Domu starejših Rakičan

V Domu starejših Rakičan so pripravili slikarsko delavnico, katero je vodil akademski slikar Toplica Ignjatović, ki sicer izhaja iz Srbije, v Slovenijo pa je prišel pred dobrimi 40 leti.

Izučil se je za steklarski poklic, v Beogradu je končal umetnostno akademijo. Kot slikar je specializiran za keramiko na steklo. Danes je v Rogaški Slatini znan po unikatni keramiki in steklo unikata, v Olimju pa ima prodajni salon. Svoje bogato znanje je tako prenašal na številne udeležence, ki so obiskovali slikarsko delavnico, ki se je odvijala v Domu starejših Rakičan.

Delavnico so obiskovali številni upokojenci, zaposleni, učenci in dijaki, ki so se pod vodstvom mentorja učili osnove slikanja na platno z najrazličnejšimi barvami. Nekateri so v delavnici slikali v različnih tehnikah, denimo z akrilnimi barvami ali v pastelu. Potem, ko so slike naslikali so jih dali v okvirje in jih v domu tudi razstavili. Domala vsi, ki so se udeležili slikarske delavnice so se naučili marsikaj novega in poučnega, kajti poslej bo morda »samostojno« doma nastala še kakšna lepa slikarska umetniška slika.

Nekaj slik, ki so bile naslikane, so ostale na panojih v Domu starejših Rakičan, pri čemer je dom z novimi slikami bogatejši, nekatere bodo krasile stene doma.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje