Künštni Prleki so se tokrat mudili v Negovi

Snemalni dan Künštnih Prlekov na Negovskem gradu in Negovskem jezeru

Prlekija-on.net, sobota, 6. julij 2013 ob 23:37
Künštni Prleki na Negovskem gradu

Künštni Prleki na Negovskem gradu

Prihod Künštnih Prlekov na grad Negova je zaustavil resen stražar pred zaprtimi vhodnimi vrati in jih s strogim glasom zaustavil. Po dolgem prepričevanju jim je uspelo, da so se vrata odprla, prepričali so ga, da imajo za grajskega gospoda nujno sporočilo.

"Prihajamo s posestva na Protinščaku, kjer je velika negovska klet, v kateri se hrani vino za gospodo z Negovskega gradu. Največji sod je pričel puščati in tudi nekaj drugih sodov ni najbolj dobrih." Stražar je poslal dva sela v grajsko poslopje, da gospodu sporočita kakšne težave so daleč stran v njegovi kleti. Odprla so se grajska vrata, na pragu sta jih pričakala gospod in gospa in poslušala sporočilo katerega prinašajo. Seveda nista bila vesela in jim zapretila s prangerjem, če bi bilo kaj hudo narobe.

Na grajskem dvorišču jim je pisar izdal potrdilo, da so bili na dvoru. Bili so postreženi z grajsko pojedino med mladimi vitezi, ki so se urili. Po končanem obisku pa so se odpravili proti Negovskemu jezeru, kjer so se srečali z domačinom Ludvikom Krambergerjem. Ludvik je brat pokojnega Ivana Krambergerja in pozna veliko zanimivosti. Njegova nemirna narava ga je vodila povsod po skrivnostnih kotičkih bližnje okolice. Tokrat jim je pokazal veliko tega in jim povedal tudi mnogo zanimivosti, katere so posneli.

Odpravili so se tudi k Ivanjševski slatini. Tam so našli pipe s katerimi so že pred prvo svetovno vojno polnili flaše in to bogato naravno slatino vozili vse do Gradca in v Mursko Soboto. Ludvik je izjemen človek in v njegovi družbi so preživeli nepozaben dan. Zagotovo bodo tudi gledalci spoznali, da so srečali človeka, ki ima veliko pozitivne energije in verjame v poštene ljudi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno