V Križevcih dirke kot pred 140. leti

Künštni Prleki so spet snemali, tokrat po križevski občini

Prlekija-on.net, sreda, 3. julij 2013 ob 10:351
Künštni Prleki so spet snemali

Künštni Prleki so spet snemali

Künštni Prleki so bili v Križevcih na kasaški dirki, ki je prikazala zelo zanimiv dogodek, kateri je bil pred mnogimi leti in o katerem govori prvi dokument s katerim se lahko postavijo ljubitelji konj v Križevcih in Prlekiji.

Člani folklornega društva z otroško skupino in künštni Prleki so se odpravili na polje ter počakali domačine, ki so se pripeljali s konji. Uprizorili so dirko, za ozadje pa jim je služila naravna kulisa Križevec. Lepo sončno popoldne in vesela družba. Nepozabni posnetki.

Obiskali so nekaj kmetij, se srečali z županom, Silvo in župnikom, v galeriji Robija Juraka videli posebno zanimive skulpture in se ohladili v prijetni senci, Marko Kočar pa je uprizoril prihod dolgoletnega zdomca in požel velik aplavz.

Za konec snemanja so se udeležili še 120. obletnice gasilstva v Lukavcih. Gasilci iz Ključarovec pa so jim prikazali gašenje s 121 let staro gasilsko brizgalno.

ana-sl sreda, 3. julij 2013 ob 13:52

POPRAVEK PRISPEVKA:
Prikaz gašenja so prikazali gasilci iz PGD Ključarovci in sicer z 121 let staro gasilsko brizgalno....

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno