V Rankovcih gasijo že 120 let

Ansambel Modrijani razveseljevali staro in mladi in zabavali 5 tisoč glavo množico obiskovalcev

Jože Žerdin, torek, 2. julij 2013 ob 23:22
Modrijani

Modrijani

Pred 120. leti je bilo ustanovljeno gasilsko društvo Rankovci v občini Tišina. Osrednje praznovanje ob tako visoki obletnici društva je bilo v nedeljo, 30. junija, ko so v gasilskem domu ob tej priložnosti odprli gasilsko razstavo prereza delovanja zadnjih 120 let delovanja društva.

Po končani slavnostni prireditvi v velikem šotoru v središču vasi Rankovci je med gasilce prišel najbolj priljubljeni narodno zabavni ansambel Modrijani. Z nastopom so začeli igrati, zabavati obiskovalce te prireditve, kjer se je zbrala velika množica obiskovalcev iz levega in desnega brega reke Mure iz Prlekije, Prekmurja, celotnega Goričkega, prišli pa so celo njihovi privrženci iz Gorenjske.

V času zabave je bil na cesti Rankovci – Murska Sobota – Gederovci – Tišina, pravi prometni zamaški, vendar so domači redarji in prometni policisti promet v slogi urejali. Do večernih ur se je zbrala velika množica obiskovalcev, kajti doslej še nikoli ni bil tako množičen obisk v tem kraju. Zbralo se je čez 5 tisoč obiskovalcev, med njimi je bilo veliko prostovoljnih gasilcev. S svojimi melodijami so Modrijani na noge postavili cel šotor, ko se je zaslišal njihov glasni vložek. V času njihovega igranja je bilo veliko plesa, kajti trenutno so v Sloveniji najbolj popularni.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje