Ljutomerčanke pele v DOSOR-ju

Letos praznujejo upokojenke tridesetletnico ubranega petja

, petek, 5. julij 2013 ob 00:33
ŽPZ Društva upokojencev Ljutomer

ŽPZ Društva upokojencev Ljutomer

V predprostoru domske knjižnice v četrtem nadstropju DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je po letu dni zopet gostoval Ženski pevski zbor Društva upokojencev Ljutomer. Bilo je to v četrtek, 4. julija, dopoldne, na dan, ko se je nekoč praznovalo v skupni domovini (SFR Jugoslavija) Dan borca.

Imenovani pevski zbor letos praznuje tridesetletnico svojega ubranega petja, zadnjo desetino tega obdobja pa ga kot zborovodkinja vodi profesorica Vlasta Vizjak. Na lanskoletni reviji pevskih zborov upokojenk in upokojencev Pomurja so bili izbrani za nastop na Festivalu za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani in po njihovem spominu so se v Cankarjevem domu odlično odrezali. Imajo pa v svojem arhivu zbora že tudi samostojno videokaseto ter zgoščenko.

V Ženskem pevskem zboru Društva upokojencev Ljutomer prepeva 22 »deklet«, a zaradi dopustniškega časa jih je v DOSOR-ju nastopilo 15. Zelo zanimivo ter poučno spremno besedilo je ob tej priložnosti v vmesnih odmorih prebrala Mira Azzeh. So pa ob tokratnem nastopu zapele deset pesmi, v glavnem je šlo za »pivske pesmi« oziroma napitnice, kar pa sploh ni nič čudnega za kraje, kjer je doma vinska trta. Ob zaključku pa so skupaj s številnimi poslušalkami in poslušalci zapele še »Mi se imamo radi…«.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje