Nadaljevanje permakulturne delavnice

V OŠ Ivana Cankarja Ljutomer je potekalo nadaljevanje permakulturne delavnice še v praksi

Nuša Novak, sobota, 6. julij 2013 ob 23:48
Permakulturna delavnica

Permakulturna delavnica

V torek, 2. julija, je na šolskem vrtu OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, potekalo nadaljevanje permakulturne delavnice, pod vodstvom Tomislava Gjerkeša. Ker nam je na zadnjem srečanju zagodlo slabo vreme in smo zato alternativni način vrtnarjenja obdelali večinoma le teoretično, nam je bilo ob tem srečanju vreme hvalabogu zelo naklonjeno.

Alternativni način vrtnarjenja
Alternativni način vrtnarjenja
Nadaljevanje permakulturne delavnice v Ljutomeru
Nadaljevanje permakulturne delavnice v Ljutomeru

Zaradi visokih poletnih temperatur, se je delavnica pričela zgodaj zjutraj. Ker je čas poletnih počitnic in čas dopustov, so bili prisotni večinoma le zaposleni šole.

Ženski del udeležencev delavnice je poskrbel za pletev šolskega vrta in zasaditev novih sadik paradižnika, moški del pa je poskrbel za dokončanje ograde za polže okoli vrta. Pregledali smo tudi kolikšna je obroditev vrtnin na vrtu in ali nam je uspelo z alternativnim načinom vrtnarjenja zasaditi šolski vrt. In rezultat je zagotovo zelo pozitiven, saj je vse kar smo zasadili uspešno obrodilo sadove, pa tudi obdelava samega vrta je s tem načinom veliko lažja in hitrejša.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje