Google bo pričel s snemanjem slovenskih mest za aplikacijo Street View

Slovenijo naj bi digitalno posneli v okrog treh mesecih, ogled s pomočjo storitve Google Street View pa naj bi bil možen konec leta ali v začetku prihodnjega leta

Prlekija-on.net, nedelja, 7. julij 2013 ob 00:321

Google bo snemal slovenske ulice

Google bo v torek, 9. julija, v Sloveniji s posebno 360-stopinjsko prostorsko fotografsko tehniko začel s snemanjem mest, naselij in vasi, podatki pa bodo nato uporabljeni za Googlovo storitev Street View.
Googlovo storitev Street View lahko vidite tukaj

Googlovi avtomobili s katerimi bodo fotografirali, so že prispeli v Slovenijo, vožnjo pa bodo začeli v večjih slovenskih mestih in nadaljevali z manjšimi mesti, obrobji mest in vasmi. Slovenijo naj bi digitalno posneli v okrog treh mesecih, ogled s pomočjo storitve Google Street View pa naj bi bil možen konec leta ali v začetku prihodnjega leta.

Sporni posnetki
Na aplikaciji, ki je na voljo že v več kot 50. državah, se je v preteklosti pojavilo tudi več spornih fotografij, ki prikazujejo ljudi v neprijetnih situacijah. V podjetju pred pričetkom snemanja slovenskih ulic zatrjujejo, da bodo na posnetkih zagotovili visoko stopnjo zasebnosti, o čemer so se posvetovali in usklajevali tudi z informacijsko pooblaščenko.

Za vse fotografije bo Google še pred objavo zameglil obraze in registrske tablice vozil, uporabniki pa bodo imeli tudi možnost prijave napake, katere dele fotografij je še potrebno zamegliti.

Google bo od prvega dne vožnje Googlovih avtomobilov na svoji spletni strani zagotavljal tudi redno obveščanje o lokacijah svojih avtomobilov, k čemur ga zavezuje slovenska zakonodaja.

Spodaj si lahko ogledate informativni video, kako poteka snemanje s takim avtomobilom.

Ivek četrtek, 11. julij 2013 ob 17:28

Najprej so brez dovoljenja s sateliti in vohunskimi letali poskenirali svet iz zraka.

Do določene razpoznavnosti in ponekod brez nje so omogočili dostop navadnim smrtnikom.

Za tem so zahtevali dovoljenje in postavili pogoj za vstop v ZDA. Potni list s čipom!

Dali so narazpolago brezplačne internetne strani, brezplačno elektronsko pošto in celo brezplačni video telefon. Ni vam treba bristi predalov, kapaciteta je neomejena. Vi samo čvekajte-mi poslušamo.

Zdaj bodo posnetke iz zraka doplnili s posnetki z zemlje. Seveda so poti kamer natančno načrtovane in usklajene i izvajanjem boja proti terorizmu.

Kaj je naslednji korak? Ob rostvu bomo namesto EMŠO dobili osebni čip, ki bo delal "bip - bip", da ga sliši vrliki brat.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Zanimivosti