V Pristavi kuhali kislo žüpo v kotlu

Za tekmovanje se je prijavilo 16 ekip

Ksenija Kolar, nedelja, 7. julij 2013 ob 19:36
Zmagovalci

Zmagovalci

Ena izmed prireditev, ki se je odvila v okviru praznovanja 120 letnice PGD Pristava je bila zelo zanimiva in prva tovrstna širom Prlekije in okolice. Organizatorji so se odločili, da pripravijo Tekmovanje v amaterskem kuhanju prleške kisle žüpe v kotlu.

V Pristavi potekalo 20. jubilejno srečanje gasilskih veteranov
V Pristavi potekalo 20. jubilejno srečanje gasilskih veteranov
V Pristavi gasilci obeležili 120-letnico svojega obstoja in delovanja
V Pristavi gasilci obeležili 120-letnico svojega obstoja in delovanja

Vrvež, ki je napolnil prostor te zanimive prireditve je bil številčen. Za tekmovanje se je prijavilo 16 ekip. Vsako ekipo so sestavljali trije tekmovalci, ki so v poznih popoldanskih urah pričeli spretno dajati vse potrebne sestavine v posebne kotle za kuhanje na prostem. Kmalu je začelo dišati širom okolice Gasilsko-vaškega doma, kjer se je vse dogajalo. Ekipe so spretno vrtele kuhalnice in skoraj dveurni pripravi prleške kisle žüpe je komisija imela težko delo. Najboljše je bilo težko izbrati, a rezultati so bili potrebni.

Z odlično prleško kislo žüpo je prvo mesto zasedla ekipa Elektro Gornja Radgona, drugo mesto si je prislužila ekipa Turistično kulturnega društba Mak Pristava in tretje mesto ekipa Vino Škerget Iljaševci.

Z odličnimi kislimi žüpami so pogostili vse obiskovalce prireditve. Prav gotovo bo prireditev, ki je letos ugledala luč sveta v Pristavi, še kdaj ponovljena.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno