Terezija Nemec iz Veščice prejela občinsko priznanje za humano delo

Terezija je že vrsto let vedno pripravljena postoriti prostovoljno, priskočiti vsakemu na pomoč, če je v finančni ali materialni stiski

Jože Žerdin, ponedeljek, 8. julij 2013 ob 00:03
Terezija Nemec

Terezija Nemec

Na področju Župnijske Karitas Razkrižje že vrsto let za aktivno delovanje na področju Karitasa skrbi neumorna članica Terezija Nemec iz Veščice. Že vrsto let je vedno pripravljena postoriti prostovoljno, priskočiti vsakemu na pomoč, če je v finančni ali materialni stiski. Pomaga tudi ostarelim in bolnim v župniji Razkrižje.

Na Gibini proslavili 15. praznik občine Razkrižje in slovesnost ob odhodu JLA
Na Gibini proslavili 15. praznik občine Razkrižje in slovesnost ob odhodu JLA

Velikokrat priskrbi marsikaj, razna živila v obliki paketov, ki potem skupaj z ostalimi članicami razdeli pomoči potrebnim. Veliko je tudi postorila pri ureditvi domačije v Šprincu, kamor se zatekajo mladi, kateri so zašli na kriva pota, da se tam spočijejo, si naberejo novih moči in delovnih navad, da se potem spet lažje vključujejo v družbo in aktivno življenje.

Sedaj je Terezija Nemec tajnica Župnijske Karitas Razkrižje. Deluje tudi na področju Škofijske Karitas murskosoboške škofije. Za svoje delo ne zahteva nobenega plačila, srečna je, če lahko komu polepša dan in ga reši stiske. Na pobudo župnika župnije Razkrižje msgr. Franca Režonja in ostalih vernikov, so se odločili, da bodo Terezijo Nemec predlagali, da bo dobitnica občinskega priznanja. Tako se je tudi občina Razkrižje odločila, da ji bo za njeno humanitarno prostovoljno delo podelila listino občinskega priznanja. Listina ji je bila podeljena na osrednji prireditvi ob 15. občinskem prazniku občine Razkrižje, ki je bilo v soboto, 29. junija na Gibini. Občinsko priznanje je prejela iz rok župana občine Razkrižje Stanka Ivanušiča.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje