Tradicionalno žegnanje pri Fričovi kapeli na Spodnjem Kamenščaku

Tradicionalnega žegnanja se vsako leto udeleži veliko »Kameščoncov« in tudi tistih, ki smo bili nekoč tu doma, saj je namen srečanja preživeti lep dan v dobri družbi prijateljev in sosedov

Anja Lukner, ponedeljek, 8. julij 2013 ob 19:22
Žegnanje na Sp. Kamenščaku

Žegnanje na Sp. Kamenščaku

Kot je na Kamenščaku že v navadi, smo se v nedeljo, 7. 7. 2013, zbrali pred Fričovo kapelico. Sveto mašo je daroval ljutomerski kaplan Marjan Pučko, s petjem in branjem pa smo jo popestrili vsi prisotni.

Kaplan je povzel življenjsko zgodbo Sv. Mohorja in Fortunata, zavetnikov naše kapelice. Zaželel nam je, da bi se imeli med seboj iskreno radi, da bi se znali pogovarjati in si vzeti čas drug za drugega. Včasih sta že nasmeh in dobra beseda dovolj, da sovaščanu polepšamo dan.

Tradicionalnega žegnanja se vsako leto udeleži veliko »Kameščoncov« in tudi tistih, ki smo bili nekoč tu doma, saj je namen srečanja preživeti lep dan v dobri družbi prijateljev in sosedov. V ta namen nas član župnijskega sveta Janko Potočnik z ženo Silvo po sveti maši vedno povabi v Gasilski dom, kjer nam pripravita manjšo pogostitev. Tudi letos smo se tako ob dobri hrani in žlahtni kapljici družili še naprej, za veselo vzdušje pa sta z glasbo poskrbela Potočnikova vnukeca David in Anja Lukner.

Ob slovesu smo si obljubili, da se prihodnje leto spet dobimo, najprej priporočimo Bogu, potem pa se skupaj poveselimo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje