Mednarodno športno srečanje slepih in slabovidnih

Slepi Slovenije, Hrvaške in Madžarske kegljali in šahirali

Filip Matko, sreda, 10. julij 2013 ob 00:44
Mednarodno športno srečanje slepih in slabovidnih

Mednarodno športno srečanje slepih in slabovidnih

Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Murska Sobota, ki ga kot predsednik vodi Štefan Maučec, je bilo v soboto, 6. julija, organizator ter odličen gostitelj mednarodnega srečanja slepih in slabovidnih treh sosednjih držav: Slovenije, Hrvaške in Madžarske. V Športno rekreacijskem centru v Lipovcih so tekmovali v igranju šaha ter vrtnem kegljanju. Udeležile so se ga ekipe slepih in slabovidnih Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Murska Sobota, Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Ptuj, Udruge slijepih Medžimurske županije iz Čakovca na Hrvaškem ter Feherbottal a Kerka menten iz Lentija na Madžarskem.

V šahu je zmagala ekipa domačinov ( 5 točk) pred Ptujčani (5 točk) in Madžari iz Lentija (2 točki). Razvrstitev v vrtnem kegljanju pa je bila naslednja: 1. MDSS M. Sobota I. 139 podrtih kegljev, 2. MDSS M. Sobota II. 127 podrtih kegljev, 3. MDSS Ptuj II. 115 podrtih kegljev, 4. MDSS Ptuj I. 114 podrtih kegljev, 5. Lenti (Madžarska) 107 podrtih kegljev, 6. Čakovec I. (Hrvaška) 100 podrtih kegljev, 7. Čakovec II. 100 podrtih kegljev in 8. Čakovec III. (Hrvaška) 58 podrtih kegljev. Najboljše tri ekipe so prejele pokale in to v prostorih Vaškega doma v Lipovcih, kjer jim je pokale predal predsednik Krajevne skupnosti Lipovci Janko Bezjak. Po razglasitvi rezultatov je sledilo družabno srečanje.

Še pred razglasitvijo rezultatov pa so se posebej srečali predsedniki štirih društev slepih in slabovidnih ter podpisali posebni dogovor o sodelovanju v prihodnje. Za MDSS Murska Sobota je podpisal predsednik Štefan Maučec, za MDSS Ptuj je podpisal Janez Solina, za Udrugo slijepih Medžimurske županije iz Čakovca je podpisala predsednica Marija Ciglar ter za Feherbottal a Kerka iz Lentija na Madžarskem predsednik Bela Kovacs. Slednji je k množični udeležbi pozval vse letos oktobra na »Dneve bele palice«, ki jih tradicionalno organizirajo v Lentiju na Madžarskem.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport