Malonedeljski gasilci bogatejši za novo avtocisterno

Pomemben delež sredstev so prispevali krajani s prostovoljnimi prispevki

Branko Košti, sreda, 10. julij 2013 ob 19:08
PGD Mala Nedelja z novo avtocisterno

PGD Mala Nedelja z novo avtocisterno

Od petka, 5. julija, so malonedeljski gasilci bogatejši za pomembno pridobitev, s katero so bistveno povečali svoje operativne sposobnosti. V garažo gasilskega doma so namreč pripeljali novo gasilsko avtocisterno.

Avtocisterna je montirana na vozilo znamke MAN TGA 18 350, letnik 2006. Za to vozilo, preko posrednika so ga uvozili iz Nemčije, so se odločili po večmesečnem iskanju in po pridobitvi mnenja GZ Slovenije, da popolnoma ustreza za predelavo v avtocisterno.

Predelavo vozila so med osmimi ponudniki zaupali Ključavničarstvu Oblak iz Sinje Gorice pri Vrhniki. Vozilo je v celoti opremljeno po tipizaciji GZ Slovenije, poleg cisterne kapacitete 5000 litrov so v njem dihalni aparati, elektroagregat, črpalka za meteorne vode, lestev, zaščitna oprema in orodje.

Nova pridobitev, katere okvirna vrednost je 47.000 evrov, je že v operativni uporabi, namenu pa jo bodo svečano predali v prihodnjem letu. Finančna sredstva za to visoko investicijo so poleg lastnih privarčevanih sredstev, pridobili od lokalne skupnosti, donatorjev in nekaterih društev v kraju. Zelo pomemben vir sredstev predstavljajo tudi prispevki krajanov, ki so se v veliki večini odločili po svojih močeh podpreti prizadevanja gasilcev po zagotovitvi čim večje požarne varnosti in varnosti pred drugimi elementarnimi nesrečami. Njim v zahvalo se bodo z novim vozilom v prihodnjih dneh popeljali na testno vožnjo po požarnem okolišu in preizkusili  "manevrske sposobnosti" vozila na zahtevnem terenu, z veseljem pa bodo tudi pokramljali s krajani in jim razkazali novo pridobitev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje