Policist obiskal počitnikarje v DOSOR-ju

Tudi med počitnicami niso pozabili na varnost

Filip Matko, sreda, 10. julij 2013 ob 19:19
Policist obiskal počitnikarje

Policist obiskal počitnikarje

Na spletnih straneh »Prlekije« smo že poročali o aktivnostih v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer ta teden poteka poletno varstvo otrok. Le-te, otroke zaposlenih v DOSOR-ju, je v sredo, 10. julija, obiskal policist. S specialnim vozilom, policijskim kombijem, se je pred DOSOR ob 9.30 pripeljal vodja policijskega okoliša Simon Šipek iz Policijske postaje Gornja Radgona, kmalu za njim pa je prispelo še osebno policijsko vozilo.

Po odprtju zadnjih vrat policijskega kombija je 14 počitnikarjev lahko preizkusilo sedenje v zaprtem prostoru. V tem policisti posameznika odpeljejo s prizorišča kaznivega dejanja in ne sme imeti stika z ostalimi ljudmi, le s policisti ali ljudmi iz pravne stroke. Sledila je tudi obširna razlaga specialne opreme policistov, kajti otroci so velikokrat z zanimanjem na televiziji opazovali dogodke ob demonstracijah v različnih slovenskih krajih.

Policist Simon je imel s seboj dovolj vzorcev za preizkušanje alkoholiziranosti voznikov in tako je lahko vsak izmed otrok tudi sam pihal v napravo, ki pa je njim vedno pokazala le rezultat »0.00«. Še vklepanje s policijskimi lisicami je bilo demonstrirano na rokah prostovoljke – gospodinje Damjane.

Po prikazani opremi policistov je sledil še razgovor in otroci so postavljali številna vprašanja svojemu gostu. Skupaj z njim so ponovili pravila varnega obnašanja oziroma hoje ali vožnje s kolesi po cesti, upoštevanje prometnih znakov in še kaj. Marsikdo pa je povedal tudi primer iz svojega okolja, ko kdo teh pravil ne upošteva.
Seveda bi se srečanje s policistom lahko nadaljevalo tudi preko poldneva, a je mamljiva malica premamila udeležence poletnega vrtca DOSOR-ja. Tako so se poslovili od svojega gosta Simona, v mislih pa že bili pri sadni kupi in sladoledu, kar jih je po malici čakalo na pogrnjenih mizah.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje

Učenci OŠ Mala Nedelja v Rakičanu

Učenci Osnovne šole Mala Nedelja obiskali Rakičan

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 20:52
Razstava ročnih del v Veržeju

V Veržeju na ogled tradicionalna razstava ročnih del

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 14:49
Blagoslov prenovljenega križa zaobljube

Blagoslovili prenovljeni križ zaobljube

ponedeljek, 13. maj 2024 ob 07:33