Obuditev »Radenske noči« in »1. rekreakcija«

Skupaj Mladinsko društvo Vrelec ter Zavod za turizem in šport Radenci

Filip Matko, sreda, 10. julij 2013 ob 20:31
Vsestranske aktivnosti »1. rekreacije«

Vsestranske aktivnosti »1. rekreacije«

V dneh od 3. do 6. julija sta skupaj organizirala »1. rekreakcijo« in »Radensko noč« Mladinsko društvo vrelec Radenci ter Zavod za šport in turizem Radenci. Pripravila sta enkratno poletno druženje vseh generacij. S športnimi aktivnostmi (namizni tenis, badminton, beach volleyball, street soccer, streetball in slackline) so želeli privabiti čim več mladih k aktivnosti, starejše pa k spoznavanju iger mladih danes. Obuditi pa so želeli tudi spomin na nekdaj tradicionalno prireditev »Radenska noč«.

Lahko zapišemo, da jim je to vsekakor uspelo, kajti vsak dan so med 10. in 12. uro imeli otroške delavnice, kjer so skupaj ustvarjali najmlajši z najstarejšimi. Popoldne, od 15. ure dalje, pa so potekale različne športne aktivnosti. Tako se je namiznega tenisa 3. julija udeležilo 16 tekmovalcev (1. David Novak, 2. Sebastjan Košar, 3. Matej Olaj…); badmintona 3. julija devet tekmovalcev (1. Matej Duh, 2. Danijel Frčko, 3. Mario Šijanec…), beach volleyballa – odbojke na mivki 4. julija devet ekip (Maratonci, Poštarji, Dva na eno, Krvoločne pikapolonice, Pravočasno kresni, Pri šanki, The Pimpex, Emiror in No name; razvrstitev: 1. Dva na eno, 2. Emiror, 3. Pravočasno kresni…), volley tenisa se je 4. julija udeležilo sedem tekmovalcev (zmagal je Jaka Senekovič), street soccerja se je 5. julija udeležilo pet ekip (Kapela, Sensis, Himelrejhove mehanike, Sapač in Ultras; razvrstitev: 1. Sensis, 2. Kapela, 3. Himelrejhove mehanike…), v streljanju penalov je med šestimi tekmovalkami zmagala Manja Golob, a med 16 tekmovalci Darjan Paulič; pred polfinalom street soccer turnirja je potekala ekshibicijska tekma med žensko ekipo MDV in moško ekipo Mehurčki; po izenačenem rezultatu 3 : 3 so v streljanju enajstmetrovk zmagale predstavnice nežnejšega spola; v streetballu je 6. julija sodelovalo šest ekip (NBAR, Vatreni, Kraljevi vrelec, Pet do pol seden, Kuglice in Prvo mesto; razvrstitev: 1. Pet do pol seden, 2. Vatreni, 3. NBAR…), v metanju trojk je med 19 tekmovalci zmagal Damjan Šalamun; slackline je bil 6. julija, v kategoriji U15 so tekmovali štirje (1. Alen Mir, 2. Mario Škrlec, 3. Tadej Mir…).

Prireditev se je 6. julija popoldne zaključila glasbeno. Ob 16. uri je namreč nastopil Prleški kvintet. Še isti večer pa se je nadaljevala »Radenska noč«. Ob 21. uri je na tej, nekoč tradicionalni poletni prireditvi, imela uvod Tolkalna skupina TolkAsi, nato pa v jutranje nedeljske ure še skupina Zmelkoow.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport