50 let Term 3000 Moravske Toplice

Goste in obiskovalce je zabaval ansambel Modrijani

Jože Žerdin, četrtek, 11. julij 2013 ob 12:03
Modrijani

Modrijani

Na prekmurski ravnici na severovzhodu Slovenije so pred leti začeli iskati črno zlato ali nafto, ker pa iz vrtine ni pritekla nafta je pa pritekla črna geotermalna zdravilna voda. Tako so najprej, kjer je pritekla voda, naredili majhen bazen, voda v tem bazenu se je izkazala za zelo zdravilno. Ta voda lajša prekrvavitev, zmanjšuje živčne napetosti in na splošno je zelo zdravilna.

Danes Terme 3000 obsegajo 5.000 kvadratnih metrov vodnih površin in imajo 26 bazenov. Njihovi obiskovalci se lahko kopajo v pokritih bazenih, bazenih na prostem, velika njihova atrakcija pa je, da imajo divjo reko brzico, slapove, zračne masaže, plavalne steze, protitočno plavanje, vodne tokove, žvrkljajoče kopeli, ... Posebnost v ponudbi je tudi bazen za skoke v vodo z enega ali treh metrov, kopalci pa se tudi lahko povzpnejo na 22-metrski stolp s toboganom z dolžino 170 in 140 metrov. V kopališkem kompleksu so tudi finske in turške savne, restavracije, pivnice in igralnice za otroke. Kompleks pa ima tudi veliko travnih površin zasajenih z naj različnim drevjem, kjer si lahko njihovi obiskovalci v miru odpočijejo v naravni senci, velika travna površina tudi obsega golf igrišče.

Terme 3000 imajo več hotelov in nudijo do 1400 ležišč. Hotel Livada ima črno zdravilno vodo kar v hotelskih sobah, ostali hoteli pa imajo kar lastno kopališče. Gostom nudijo bungalovsko naselje, ki ga sestavljajo romantične hišice krite s slamo, tipične elemente arhitekture prekmurske vasi pa ohranja bližnje apartmajsko naselje. V neposredni bližini pa obiskovalci lahko tudi kampirajo, na voljo imajo 430 kampirnih mest.

V okviru praznovanja 50 let Term 3000 so med obiskovalce v sredo, 10. julija, povabili najbolj priljubljeni slovenski narodno-zabavni ansambel Modrijani. Ob tem so za njihove goste in obiskovalce pripravili kmečko tržnico, v zrak pa je tudi poletel toplozračni balon. Tudi na najmlajše niso pozabili, saj so se lahko zabavali v evroparku. Velik prireditveni šotor je bil skorajda premajhen za vse, ki so prišli poslušat glasbo Modrijanov.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno