Kolonije na Hotizi se je udeležilo 23 slikarjev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske

Mednarodna kiparsko-likovna kolonija Hotiza 2013

Prlekija-on.net, četrtek, 11. julij 2013 ob 15:43
Mednarodna kiparsko-likovna kolonija

Mednarodna kiparsko-likovna kolonija

V soboto, 6. julija, se je na športnem centru Hotiza odvijala mednarodna kiparsko-likovna kolonija v organizaciji Turističnega društva Hotiza. Vse prisotne je v svojem nagovoru pozdravil podžupan občine Lendava Stanko Gjerkeš. Pavtako pa sta vse prisotne pozdravila in zaželela dobrodošlico predsednik TD Igor Kavaš in Milan Vuk.

Kolonije se je udeležilo 23 slikarjev iz Slovenije, Hrvaške in Madžarske, ki so ustvarjali na temo »Življenje ob reki Muri« z motivi okolice Hotize in Hotiškega jezera. Kolonija je že tradicionalna in se izvaja v okviru Hotiških ribiških dnevov. Med slikarji velja posebno omeniti slikarja in kiparja Željka Petkoviča, ki je svojo skulpturo »Som« izklesano iz Panonskega kamna poklonil TD Hotiza. Prav tako so bila ustvarjena dela likovnikov podarjena TD Hotiza.

Na srečanju se je prelivala pozitivna energija, paleta pisanih barv, obilo toplih besed prijateljskih objemov »Evrope v malem«, stkanih je bilo veliko novih poznanj, skratka nepozabno preživeti slikarski dan.

Otvoritev razstave kiparsko-likovnih del bo 18. julija ob 17. uri v Kulturnem domu Hotiza.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje

Ljutomerski oktet ob Niagarskih slapovih

Oktetovci zapeli ob Niagarskih slapovih

nedelja, 19. maj 2024 ob 20:10
Potopisno predavanje o Indiji

Prleka v Indiji

nedelja, 19. maj 2024 ob 08:54