Podpisali pogodbi za izgradnjo kanalizacije v Pristavi, Noršincih in Babincih

Podpisali so pogodbi za izgradnjo sekundarne fekalne kanalizacije v Pristavi in izgradnjo kanalizacijskega omrežja za naselji Noršinci in Babinci

Prlekija-on.net, petek, 12. julij 2013 ob 19:483
Podpis pogodb v Ljutomeru

Podpis pogodb v Ljutomeru

V petek, 12. julija, so v županatu Mestne hiše v Ljutomeru, pospisali pogodbi za izgradnjo sekundarne fekalne kanalizacije v Pristavi in izgradnjo kanalizacijskega omrežja za naselji Noršinci in Babinci.

Pogodbe so podpisali županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba in direktor podjetja Legartis d.o.o. Matjaž Hozjan ter direktorica Komunalnega podjetja Ormož d.o.o. Pavla Majcen.

Odvodnja odpadnih fekalnih voda iz Pristave na ČN Ljutomer
Občina Ljutomer je v letu 2011 naročila projektno dokumentacijo za izgradnjo sekundarne fekalne kanalizacije v Pristavi. Vrednost projektne dokumentacije je znašala 9.300 evrov, izdelovalec projektne dokumentacije pa je bil Rudi Sever s.p. iz Stročje vasi.

Občina Ljutomer je javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del objavila na portalu javnih naročil 23. aprila, sklep o izbiri izvajalca del pa je bil izdan 18. junija. Izbrani izvajalec del je podjetje Legartis d.o.o., Trimlini 2i, 9220 Lendava. Pogodbena vrednost del znaša 244.172,49 evrov brez DDV.

Izvajalec strokovnega in finančnega nadzora bo podjetje GRADAL, Bojan Sekereš s.p. iz Lendave, strošek  nadzora pa znaša 4.100,00 evrov brez DDV. Izdelovalec varnostnega načrta in izvajalec koordinacija varstva pri delu je podjetje Balvept d.o.o. Trstenjakova ulica 50, 9000 Murska Sobota.

Skupna dolžina predvidenega kanalizacijskega omrežja znaša 2088 metrov, trasa kanalizacije pa poteka v cestnem telesu javnih cest. Z gradnjo kanalizacijskega omrežja bo zagotovljena odvodnja in transport odpadnih fekalnih voda iz naselja Pristava na čistilno napravo Ljutomer.

68 hišnih priključkov v Noršincih in 19 v Babincih
Občina Ljutomer si je projektno dokumentacijo – PGD za izgradnjo kanalizacijskega omrežja za naselje Noršinci in dela naselja Babinci pridobila meseca oktobra 2010, projektna dokumentacija – PZI je bila izdelana februarja 2011. Izdelovalec projektne dokumentacije je bil ATRIJ gradbeni inženiring d.o.o., Gajska ulica 39, 9232 Odranci. Stroški projektne dokumentacije so znašali skupaj 8.223,00 evrov brez DDV.

Gradbeno dovoljenje je bilo s strani Upravne enote Ljutomer izdano 10. oktobra 2012.

Občina Ljutomer je izvedbo same investicije vključila v proračunsko leto 2013. Investicijski program je bil izdelan dne 13. marca letos.

Projekt je Občina Ljutomer v začetku meseca aprila 2013 prijavila na povabilo k oddaji načrtov porabe za sofinanciranje občinskih investicij v skladu z 21. členom Zakona o financiranju občine za leto 2013. Vloga je bila ugodno rešena, sklep o zagotovitvi sofinancerskih sredstev je Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo izdalo dne 19. aprila. Sofinanciranje je možno v višini 100 % upravičenih stroškov projekta. Med upravičene stroške v predmetnem projektu spadajo stroški gradbenih del in stroški izvajanja strokovnega in finančnega nadzora.

Občina Ljutomer je javno naročilo za izbiro izvajalca gradbenih del objavila na portalu javnih naročil 8. maja, javno odpiranje ponudb pa je bilo izvedeno 30. maja. Svoje ponudbe je podalo pet ponudnikov.

Kot najugodnejši ponudnik je bil s sklepom o oddaji naročila 26. junija izbrano Komunalno podjetje Ormož d.o.o., Hardek 21c, 2270 Ormož. Pogodbena vrednost del znaša 270.580,81 evrov brez DDV. Rok končanja del je do 20. septembra letos.

Strokovni in finančni nadzor nad investicijo bo izvajal GRADAL, Bojan Sekereš s.p., Industrijska ulica 7, 9220 Lendava. Stroški nadzora znašajo 4.000,00 evrov brez DDV.

Izdelovalec varnostnega načrta in izvajalec koordinacije varstva pri delu bo ZEU družba za načrtovanje in inženiring d.o.o., Ulica Staneta Rozmana 5, 9000 Murska Sobota.

Projekt zajema izgradnjo sekundarnega voda kanalizacijskega omrežja v skupni dolžini 1.840 metrov, ki bo v nadaljevanju priključeno na skupno čistilno napravo Ljutomer. V okviru investicije bo zgrajenih skupaj 87 hišnih priključkov, od tega 68 v Noršincih in 19 v Babincih.


Več v Gospodarstvo