Na 19. Ajdovi noči je obiskovalce zabaval ansambel Saša Avsenika

Gostom so ponujali ajdovo in proseno kašo s prilogo

Jože Žerdin, nedelja, 14. julij 2013 ob 07:41
Ansambel Saša Avsenika

Ansambel Saša Avsenika

V športno rekreacijskem centru v Odrancih so v soboto, 13. julija, pripravili 19. Ajdovo noč. Šlo je za zabavno prireditev na kateri se je zbrala velika množica obiskovalcev starih in mladih iz celotnega Pomurja.

Na prireditvenem prostoru so postavili veliki šotor, ki je bil za vse obiskovalce premajhen. Prireditev vsako leto pripravlja NK Odranci, ob pomoči občine Odranci. Cel večer do ranih jutranjih ur je vse obiskovalce zabaval narodno zabavni ansambel Saša Avsenika, zapel pa je tudi pevec Alfi Nipič.

Na 19. Ajdovi noči so obiskovalcem ponujali kuhano proseno in ajdovo kašo, ki je značilna za vas Odranci, kajti nekoč so v Odrancih na veliko sejali ajdo. Bilo pa je moč tudi kupiti najrazličnejše meso in razne priloge. Za gostinski del je poskrbela gostilna Dominko iz Odranec, ki že vrsto let pripravlja in ponuja gostom na Ajdovi noči, to svojo specialiteto. Plesišče je bilo premalo, da bi lahko vsi zaplesali ob glasbi ansambla.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno