2.000 zlatih zrn za novo tisočletje

Iz Prlekije so se na žetev v Križečo vas pri Poljčanah podali iz TKD Babinci, TD Cven in TD Sv. Jurij ob Ščavnici

Prlekija-on.net, nedelja, 14. julij 2013 ob 13:13
2.000 zlatih zrn za novo tisočletje

2.000 zlatih zrn za novo tisočletje

Odmevni projekt, ki je na prelomu tisočletja nastal v Prlekiji, natančneje v TKD Babinci in so ga v preteklih letih gostila društva domala po celi Sloveniji, je letos našel domovanje pri Turističnem Društvu Lucija v Križeči vasi pri Poljčanah.

Štirinajste žetve zlatih zrn so se v tej prikupni vasici pod Bočem, poleg številnih obiskovalcev iz bližnje okolice, udeležili tudi člani društev, ki so v preteklih letih skrbela za ohranitev in razvoj te ideje. Iz Prlekije so se na žetev podali iz TKD Babinci, TD Cven in TD Sv. Jurij ob Ščavnici.

Po prijaznem sprejemu s strani gostiteljev so družno opravili letošnjo žetev. Vrle žanjice so s srpi skrbno požele njivico v obliki cerkvice, simbola TD Lucija. Pri bližnjem mlinu na veter je potekala mlačev s cepci. Pšenična zrna so skrbno spravili in jih bodo jeseni predali društvu, ki bo tradicijo sejanja zlatih zrn nadaljevalo in ga ohranilo naslednjim rodovom.

Prleki pa niso le želi, pač pa so izkoristili priložnost še za izlet na katerem so si ogledali zanimivosti v okolici. Tako so se člani TD Cven podali na potep po Donački gori. Kot vedno je bilo tudi tokrat veselo in zanimivo.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno