Tudi v jubilejnem letu ljutomerski gimnazijci stoodstotni na maturi

Zvečer podelitev maturitetnih spričeval, konec avgusta pa več slavnostnih dogodkov ob 50-letnici obstoja Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer

Jerneja Domajnko, ponedeljek, 15. julij 2013 ob 14:153
Po izredno uspešno opravljeni poklicni maturi dijakinj in dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer so se gimnazijci in gimnazijke razveselili tudi rezultatov splošne mature.

Vseh 128 kandidatov in kandidatk, ki so pristopili k splošni maturi na spomladanskem roku, jo je tudi naredilo. Med njimi pa je kar 15 tako imenovanih zlatih maturantk in maturantov (tisti, ki so dosegli prag 30 točk ali več): Tina Belec, Luka Bohar, Uroš Bokan (pri nemškem jeziku je na višjem nivoju dosegel 98 odstotkov vseh točk), Kornelija Fras, Nejc Havaši, Sanja Karakatič, Jure Lindič, Gregor Marič, Ines Matjašec (vse točke pri kemiji), Tjaša Novak, Mirjam Pergar, Luka Premoša, Matej Šadl, Mitja Šadl (99 odstotkov točk pri matematiki na višjem nivoju) in Staša Vintar. Ravnatelj ljutomerske gimnazije Zvonko Kustec je še poudaril, da so ti zlati maturanti še posebej zlati, saj se letos prvič upoštevajo točke le enega tujega jezika na višjem nivoju. Kar pomeni, da so morali letošnji maturanti biti vsestransko dobri, če so želeli postati zlati. Maturitetna spričevala bodo slavnostno podelili nocoj ob 20.30 na ljutomerskem Glavnem trgu.

Na novinarski konferenci sta Kustec in Damjan Erhatič (profesor informatike na ljutomerski gimnaziji) predstavila še dogodke, s katerimi bodo konec avgusta še posebej praznovali jubilejnih 50 let ljutomerske gimnazije. V sklopu kasaških dirk, ki bodo v Ljutomeru v nedeljo, 25. avgusta 2013, bo tudi dirka nekdanjih dijakov Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. V petek, 30. avgusta, pripravljajo Klub Prleška akademija (oziroma okroglo mizo s pomurskimi župani o razvoju regije) in kasneje še slavnostno akademijo. V soboto, 31. avgusta pa se bodo v ŠIC-u Ljutomer srečale vse generacije maturantov. Okoli 4.000 nekdanjih gimnazijk in gimnazijcev bo v prihodnjem tednu dobilo vabila, da se elektronsko prijavijo na dogodek. To je mogoče na tej povezavi. Prvih 15 jih je to že storilo, a se bo kot prijava štelo šele plačilo položnice.


Več v Kultura in izobraževanje