Odranci gostili stare traktorje - abrahame iz vseh koncev Pomurja

Na enem mestu se je v Odrancih zbralo veliko število traktorjev najrazličnejših znamk, največ je bilo avstrijskih, iz stare Jugoslavije in drugih

Jože Žerdin, sreda, 17. julij 2013 ob 20:19
Stari traktorji v Odrancih

Stari traktorji v Odrancih

Ker je kmetijska mehanizacija, predvsem tista z zgodovinsko vrednostjo, katero ohranjajo posamezniki in društva v Pomurju, zelo zanimiva, se je občina Odranci odločila, da bo gostila kar najširši krog lastnikov in njihovih traktorjev.

V teh dneh so se v Športni park v Odrance pripeljali iz vseh koncev Pomurja. Med njimi so bili Klub ljubiteljev stare kmetijske tehnike Rakičan, Društvo Oldteimer Abraham Peskovci v občini Gornji Petrovci, sekcija ljubiteljev stare kmetijske tehnike Polanski Pücki, Društvo ljubiteljev stare kmetijske tehnike Pufkači Ižakovci in drugi, ki so ljubitelji te kmetijske tehnike.

Bila je to prava paša za oči številnih radovednežev od blizu in daleč. Čeprav imajo nekateri traktorji že zgodovinsko vrednost so jih lastniki »ohranili pri življenju«, jih restavrirali, očistili in so pravi lepotci. No, nekateri lastniki pa z njimi še vedno opravljajo kakšna kmetijska dela. Na enem mestu se je torej v Odrancih zbralo veliko število traktorjev najrazličnejših znamk, največ je bilo avstrijskih, iz stare Jugoslavije in drugih. Tako je kmetijska občina Odranci po nekaj desetletjih kolo časa obrnila nazaj in stari traktorji, nekateri stari že več kot 50 let, je bila prava paša za oči obiskovalcev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno