Na tokratnem Monsters of Lotmerk nastopili Pissing In The Wind in Železobeton

V Baru Klub so nastopili Pissing In The Wind in Železobeton

Prlekija-on.net, četrtek, 18. julij 2013 ob 12:28
Železobeton, foto: Vedran Tomšić

Železobeton, foto: Vedran Tomšić

Na četrtem Monsters of Lotmerk v sklopu Grossmannovega festivala, so v Baru Klub zaigrali Pissing In The Wind in Železobeton. Nastopiti bi morali tudi Dežurni krivci, a so svoj nastop odpovedali.

Z letnico nastanka 1988 spadajo murskosoboški Železobeton med pionirje slovenskega thrash metala. Leta 1991 so izdali legendarno demo kaseto The Sound of the Building Ground, ki je naletela na izreden odziv na underground sceni. Sledila sta ji še album I Don't Know (2007) in promo CD Thrash Till Grob (2008), ki so si ga delili z Interceptor in Sarcasm. Energičnemu nastopu živih legend slovenske metal scene smo tako lahko prisluhnili tudi na letošnjem Grossmannu.

Mlada HC/Punk skupina Pissing In The Wind prihaja iz Prekmurja. V svojih komadih govorijo o vsakdanjih problemih in stvareh s katerimi se srečujejo in jih doživljajo, ter jih na svoj HC način tudi izražajo. V svoji kratki začetni karieri so oder delili z že kar nekaj priznanimi bandi kot so In-Sane, Wolf Down, Noviot Pochetok in Life in Peril. Lani septembra so izdali prvi EP z naslovom "And What's Your Story''.


Več v Družabno