50. Praznik žetve, kruha in pogač na Polenšaku

V petek zvečer so množico zabavali številni ansambli

Branko Košti, nedelja, 21. julij 2013 ob 01:01
50. Praznik žetve, kruha in pogač

50. Praznik žetve, kruha in pogač

Na Polenšaku ta vikend potekajo prireditve ob jubilejnem, petdesetem Prazniku žetve z razstavo kruha in pogač.

Za uvod v praznovanje so odlični organizatorji, člani Turističnega društva Polenšak, v petek, 18. julija, odprli EKO muzej, zvečer pa so ogromno množico obiskovalcev razveselili s slovensko - avstrijskim narodno zabavnim večerom. Na "Munda sommer festu", kot so naslovili prireditev, katero sta duhovito povezovala Boštjan Romih in Max Lustig, so nastopili ansambli: Akordi, Vihar, Brane Klavžar, Show Band Klobuk, Petka, Aplavz, Primorski fantje, Ela in šarmerji, predle in pele so tudi domače predice, 50-letnico prireditve je simbolično obeležilo petdseset harmonikarjev z odigrano Golico.

Številni gostje z različnih koncev Slovenije in tudi iz Avstrije, so na Polenšaku preživeli čudovito poletno noč, saj ob obilici odlične glasbe ni majnkalo dobre kapljice in odlične hrane. Največ popvpraševanja je bilo po gibanicah, kar seveda ni čudno, saj se vendar praznuje praznik pogač, in to že petdesetič.

Prizadevni turistični delavci na Polenšaku vabijo na praznovanje še soboto in nedeljo, katero bo prav tako v znamenju etnoloških prireditev, popestrenih z dobro glasbo, med drugimi tudi Modrijanov in Ansambla Saše Avsenika, ter seveda odlično kulinarično ponudbo, letos pa prvič pripravljajo poseben družinsko-otroški program.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno