Tabor »Mladi gasilec«

V preteklem tednu, od 15. do 19. julija, je potekal v Bodislavcih že 40. tradicionalni tabor mladih gasilcev iz Gasilske zveze Ljutomer

Nuša Novak, torek, 23. julij 2013 ob 09:38
Tabor Mladi gasilec

Tabor Mladi gasilec

Veseli smo lahko, da imamo v naši občini in njenih okrajih toliko gasilskih društev in prostovoljnih gasilcev. Še bolj pa smo lahko ponosni, da imamo veliko mladih gasilcev, ki bi v bodoče prav tako radi postali veliki in uspešni gasilci. Zadnje čase je zanimanja za gasilstvo vedno več in zato so tudi aktivnosti temu primerne.

Zaključen 40. Tabor mladih gasilcev OGZ Ljutomer
Zaključen 40. Tabor mladih gasilcev OGZ Ljutomer

V preteklem tednu, od 15. do 19. julija, je potekal v Bodislavcih že 40. tradicionalni tabor mladih gasilcev iz Gasilske zveze Ljutomer. O zaključku tabora smo že poročali.

Tabora, ki ga vrsto let organizirajo člani OGZ Ljutomer, se je udeležilo več kot osemdeset mladih gasilcev. Za številne športne aktivnosti in druge dejavnosti so poskrbeli animatorji in mentorji, ki so ves teden skrbeli za zabavo in dobro počutje vseh tabornikov. Poleg številnih športnih in drugih družabnih iger, so se taborniki skoraj vsak dan zabavali tudi v kopališču Bioterme Mala Nedelja.

Še posebej pa so jih razveselili obiskovalci Slovenske vojske, ki so otrokom pokazali svojo opremo in predstavili usposabljanje v vojski ter policisti iz Policijske postaje Ljutomer, ki so tabornike prav tako poučili o svojem poklicu. Petdnevni tabor mladih gasilcev je tako minil zelo hitro, saj so otroci izredno uživali v skupnem druženju, bivanju na prostem v naravi ter druženju s starši na zaključni prireditvi.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Kultura in izobraževanje