Hellcats napadajo z Vikingom

V naši bližini jih bomo lahko videli že to soboto, 3. avgusta, ko bodo nastopile na 10. moto srečanju MK Moliboga v Lukavcih

Prlekija-on.net, nedelja, 28. julij 2013 ob 13:25
Hellcats, foto: Simon Podgoršek

Hellcats, foto: Simon Podgoršek

Skupina Hellcats je izdala novo skladbo, ki je tudi prva z njihovo novo pevko Ajdo Kovačič (finalistko X Factorja). Skladbo je sproduciral Sergej Pobegajlo.

Skupina bo izdala tudi svojo prvo ploščo, ki bo izšla septembra, na petek trinajstega. Plošča bo vsebovala 10 avtorskih skladb, ki lepo zaokrožujejo dosedanjo zgodbo trenutno edine slovenske ženske rock skupine. Leta 2006 so se Hellcats na gradu Kodeljevo prvič predstavile na odru in kmalu močno zaorale ledino na slovenskem glasbenem prostoru, saj po obetavnih začetkih v 80-ih, ni bilo prave ženske rock skupine, ki bi tako dolgo obstala na naši sceni. V pravem času so se punce okrepile tudi z novo pevko Ajdo Kovačič, tudi že finalistko šova X Factor, katere značilen in močan vokal je več kot primeren za glasbo Hellcats.

Ploščo bodo jeseni seveda še predstavili, do takrat pa simpatične in energične punce v začetku poletja najavljajo prvi singel iz te plošče, Viking, ki je v celoti delo sester Saše in Sonje Zagorc, producentsko paličico pa je poleg Davorja Kontiča tokrat zavihtel izkušeni slovenski producent Sergej Pobegajlo (Billysi).

Punce ploščo sicer že pridno predstavljajo na koncertih širom Slovenije, v Ljutomeru smo jih imeli možnost videti na Grossmanovem festivalu, ponovno v naši bližini pa jih bomo lahko videli že to soboto, 3. avgusta, ko bodo nastopile na 10. moto srečanju MK Moliboga v Lukavcih.

Spodaj lahko prisluhnete pesmi Viking ter si ogledate del njihovega nastopa na Grossmannovem festivalu v Ljutomeru.


Več v Glasba in film