Ekipi Adrie Airways ni uspelo pridobiti vstopnice za turnir v Lozani

Matevž Domajnko iz Ljutomera je bil v soboto najboljši na tekmovanju v zabijanju, ki je potekalo v Haagu vzporedno s turnirjem ulične košarke 3x3 Euro Tour

Prlekija-on.net, sreda, 31. julij 2013 ob 16:55
Matevž Domajnko, foto: Miloš Karadžić

Matevž Domajnko, foto: Miloš Karadžić

V soboto, 27. julija, se je v Haagu odvijal pomemben turnir ulične košarke 3x3 EuroTour 2013. Poleg lanskoletnih zmagovalcev, ekipe Adria Airways, so se turnirja udeležile tudi najboljše nizozemske in belgijske ekipe ter druga najmočnejša ruska ekipa - Magazin Streetball in druga najmočnejša nemška ekipa - Der Stamm.

Ekipo Adria Airways sestavljajo Matevž Domajnko, Gregor Hlebec in Boris Karadžić, ki v Sloveniji nastopajo kot ekipa Hemendegs. Z njihovo novo okrepitvijo pod košem, Petrom Bradačem, so se brez poraza prebili v finale, kjer so morali priznati premoč ekipi Magazin Streetball. Kljub temu so si Slovenci zagotovili nastop na nedeljskem turnirju 3x3 EuroTour 2013 Streetball Masters Finals, ki zmagovalcem odpre vrata na turnir serije Masters v Lozani, kar je tudi bil cilj ekipe Adria Airways.

V nedeljo so v skupini A lanskoletni prvaki premagali močno nemško zasedbo Der Stamm, kasneje pa ponovno izgubili proti ruski ekipi Magazin Streetball. Zaradi zmage Nemcev nad Rusi je ekipa Adria Airways »potegnila krajšo« in ostala brez napredovanja v polfinale. Med potniki v Lozano tako zaenkrat ostaja le ena slovenska ekipa, Škorci.

Oba dneva turnirja je v Haagu potekalo tudi tekmovanje v zabijanju. V soboto je visokoleteče Nizozemce presenetil Matevž Domajnko iz Ljutomera z »Alley-Oop« zabijanjem izza koša in si z zmago prislužil bon v trgovini Peak.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport