Občino Beltinci obiskal ultramaratonec, kolesar Radovan Skubic Hilarij

Radovan Skubic Hilarij prekolesaril 211 slovenskih občin

Jože Žerdin, nedelja, 4. avgust 2013 ob 22:55
Radovan Skubic Hilarij in Matej Gomboši

Radovan Skubic Hilarij in Matej Gomboši

V sredo, 31. julija, je občino Beltinci na kolesu obiskal ultramaratonec Radovan Skubic Hilarij iz Zagorja ob Savi, ki se je v tem in prejšnjem tednu odločil prekolesariti 211 slovenskih občin. To je edinstven podvig, saj je v tem kratkem času prekolesaril kar 2.200 kilometrov.

V slovenske kraje je iz Srca Slovenije dostavil zeleno sporočilo s katerim opozarja na pomen povezovanja in varovanja okolja. Gospod Hilarij je prepričan, da je ohranjanje naravnega okolja ključ za boljšo kakovost življenja na vseh ravneh, zato je sam že skoraj več kot 30 let izvajal tako odmevne »zelene« projekte. 

Radovan Skubic Hilarij je ljubiteljski ultramaratonec, ki ga ljubezen do zdravega načina življenja in narave pogosto žene tudi preko fizičnih in psihičnih meja. Njegov projekt je tako podprla tudi občina Beltinci in tega toplega popoldneva smo se srečali z njim, ko je na kolesu prišel med nas in sicer ob 15.39 uri. Pričakali so ga pred občinsko stavbo Mladinska ulica 2, kjer smo ga pozdravili, mu ponudili pijačo in okrepčilo. Župan dr. Matej Gomboši je pohvalil njegov trud in njegovo pripravljenost ohranjanja naravnega okolja ter njegovega prizadevanja za boljši in lepši jutri za vse nas. Simbolično je pripel enega izmed 211 lipovih listov na zemljevid Slovenije in se tako pridružil 159 občinam v tem čudovitem in edinstvenem projektu. Predali smo mu tudi darilo Občine Beltinci in mu na njegovi poti zaželeli veliko moči, optimizma in trdne volje, da bo ta svoj projekt v okviru Razvojnega centra Srce Slovenije uspešno zaključil oz. prekolesaril do končnega cilja v Zagorje ob Savi, kjer je doma. Na njegovi nadaljnji življenjski poti mu je župan občine Beltinci še naprej zaželel veliko ustvarjalnosti in trdnega zdravja.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport