Ženske so na Cvenu pogače pekle

Dobro obiskana kmečka tržnica na Grüntu na Cvenu

Jože Žerdin, torek, 6. avgust 2013 ob 07:381
Kmečka tržnica na Cvenu

Kmečka tržnica na Cvenu

V okviru praznovanja 57. občinskega praznika občine Ljutomer je Turistično društvo Cven v soboto, 3. avgusta, na Grüntu na Cvenu v idiličnem naravnem kmečkem okolju pripravilo kmečko tržnico z namenom, da bi obiskovalci spoznali čar prleških jedi.

Sicer vrli in marljivi člani Turističnega društva Cven s predsednikom Jankom Horvatom že 13 let negujejo in ohranjajo ljudske običaje, šege, navade ter kulinariko tega dela Prlekije na Murskem polju. Na letošnji dobro obiskani kmečki tržnici so članice društva v kmečki peči na Grüntu pripravljale in spekle različne prleške jedi, kot so denimo krapce, kvasenice, postržnjače. Na mizi pa ni manjkala tudi prleška tünka, člani društva pa so iz bližnjih ljutomerskih goric ponujali odlično prleško kapljico.

Letošnji slogan kmečke tržnice na Cvenu je imel pridih domačnosti z naslovom »Smo pogače pekli«. Obiskovalci od blizu in daleč so poskusili pečene pogače in bili nad postrežbo in gostoljubnostjo zelo zadovoljni. Milan Košnik, gospodar Grünta pa je bil nad obiskom zelo zadovoljen in jih spet pričakuje ob drugi podobni priložnosti.

TUNČEK četrtek, 8. avgust 2013 ob 16:03

Mnjam, kak je lepo viditi tote pogače ! Hehe

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno