Poletne dogodivščine smrkcev

V vrtcu Ljutomer je v mesecu juliju potekal tematski sklop Poletne dogodivščine smrkcev

Nuša Novak, sreda, 7. avgust 2013 ob 17:09
Poletne dogodivščine smrkcev

Poletne dogodivščine smrkcev

Visoke poletne temperature, ki smo jih celo leto nestrpno čakali, so končno spet med nami. Premagovanje le teh, si je treba lajšati z veliko tekočine, počivanjem v senci in čofotanjem v hladni vodi.

V vrtcu Ljutomer je v mesecu juliju potekal tematski sklop Poletne dogodivščine smrkcev, s pomočjo katerega so vzgojiteljice želijo čim več dejavnosti organizirati v sožitju z naravo. To pomeni, da skušajo otroke približati življenju in gibanju v naravi. Zjutraj ob prihodu v vrtec, se vsak dan prične najprej z jutranjo telovadbo in tekom okoli vrtca. Nato sledi zajtrk na prostem, natančneje na dvorišču vrtca. Za tem pa se številne dejavnosti odvijajo prav tako večinoma zunaj na prostem, saj gibanje predstavlja bistven del otrokovega razvoja.

V sredo, 17. julija, pa je bil za vse otroke vrtca Ljutomer, prav poseben dan. Imeli so namreč vodno rajanje oziroma vodno zabavo na igrišču vrtca. Vzgojiteljice so pripravile številne vodne igrice, med katerimi so otroci lahko prosto izbirali in se vključili vanje. Obilo zabave, predvsem pa obilo mokrih užitkov, je otroke razveselilo v teh vročih poletnih dneh. Prav gotovo so vsi otroci vrtca zelo uživali in tako pozabili na običajno življenje v vrtcu ter si pričarali pravo poletno počitniško rajanje.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši