Igriva poletna razigranost v vrtcu Mala Nedelja

Pestro poletno dogajanje v vrtcu Mala Nedelja

Silvija Filipič, sreda, 7. avgust 2013 ob 22:28
Pestro poletje v vrtcu Mala Nedelja

Pestro poletje v vrtcu Mala Nedelja

Letošnje poletje se nam ponuja z dolgimi, svetlimi in predvsem vročimo dnevi, ki jih v vrtcu Mala Nedelja preživljamo aktivno, ustvarjalno in zelo zanimivo. Ker so otroci v poletnih mesecih združeni, strokovne delavke  vsebine in dejavnosti prilagajamo starosti in interesu otrok.

Pestro dogajanje v vrtcu nam tako popestrijo: posebna likovna ustvarjanja, obisk želve v vrtcu, pihanje mehurčkov, izdelovanje pahljač, vetrnic; priprava piknika v naravi, sladoledni dan, igre z vodo in v čofotalniku, risanje s peskom, igra na igrišču, jutranja razgibavanja in še kaj.

Seveda pa tudi skrbimo za dobro prezračevanje in senčenje igralnic. V skladu s projektoma »Varno s soncem« in »Zdravje v vrtcu« se na prostem ne zadržujemo od 10. do 16. ure, otroci imajo ves čas na razpolago hladne napitke (čaj, limonado in vodo) ter zdravo prehrano.

Poletje je torej čas, ko so nekateri otroci ves čas v vrtcu, nekateri se odpravijo na počitnice in se čez čas vrnejo. Pomembno je, da v vrtcu uživajo, ustvarjajo in delijo svoje ideje, pričakovanja in veselje. Naj se tudi v poletju ohranja razigranost in nasmeh predšolskega otroka.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Najmlajši