Prleški sejen po celen Lotmerki

Za zabavo so na odru poskrbeli ansambli Štrk, Tropik, Vzpon in Bitenc

Prlekija-on.net, sobota, 10. avgust 2013 ob 07:102
29. Prleški sejem

29. Prleški sejem

V soboto, 10. avgusta, je v Ljutomeru potekal tradicionalni, že 29. Prleški sejen po celen Lotmerki, kjer se je predstavljalo preko 100 sejmarjev. Matija Bratuša je na trgu postavil tudi klopotec, za zabavo pa so na odru poskrbeli ansambli Štrk, Tropik, Vzpon in Bitenc.

Prvič na sejmu se je predstavila tudi Vinska cesta Jeruzalem, kjer se je predstavilo 6 vinogradnikov - Vinogradništvo Hlebec, Vinoreja Kaučič, Vinogradništvo Kovačič, P&F, Vinogradništvo Škrget in Vinogradništvo Krainz ter Društvo vinogradnikov in prijateljev vina Ljutomer. Zraven so bile za vse obiskovalce na voljo kulinarične dobrote Kluba prleških babic, LTO Prlekija Ljutomer s spominki in majicami Jas sen Prlek/Prlečka, poskrbeli pa smo tudi za hitro izdelavo fotografij za promocijo sejma in spomin na dogajanje na samem sejmu.

Seveda pa se je sejem odvijal "po celen Lotmerki" s široko izbiro sejemske robe, predstavitvijo društev, domače obrti ter bogato gostinsko in kulinarično ponudbo.

Poleg številnih nastopajočih, so se na odru izmenjali omenjeni ansambli, program pa sta povezovala Silva in Korl. Tradicionalno so nad Ljutomer poleteli golobi, sejma pa so se udeležili tudi predstavniki pobratenih občin Fulnek in Užice. Nekaj besed so številnim zbranim med drugim spregovorili županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, predsednik Turističnega društva Ljutomer, Valentin Odar in predsednica Pomurske turistične zveze, Barbara Kolenc.

Na sejmu smo srečali tudi poslanca DZ RS Franca Jurša in Branka Smodiša, podžupana Občine Ljutomer, Janeza Venclja in direktorja OU Občine Ljutomer, Tomislava Zrinskega ter nekatere občinske svetnike in direktorje javnih zavodov. Več pa v videu in galeriji.


Več v Družabno