456 kolesarjev in kolesark je poganjalo pedale po Prlekiji

18. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji - Bioterme Mala Nedelja 2013

Branko Košti, nedelja, 11. avgust 2013 ob 20:431
18. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

18. rekreativni kolesarski maraton po Prlekiji

Bioterme Mala Nedelja so v nedeljo, 11. avgusta, gostile številne ljubitelje rekreativnega kolesarjenja. V, za kolesarjenje idealnem vremenu, se je na startu že 18. rekreativnega kolesarskega maratona po Prlekiji, zbralo 456 kolesarjev in kolesark vseh generacij, od najmlajših, ki so šele obvladali veščino poganjanja pedal in ohranjanja ravnotežja na kolesu, do tistih najstarejših, leta 1929 rojenega Schubert Sigija iz Sv. Tomaža in 1933. leta rojene Jožice Petelinšek iz Maribora.

Pripravljenosti in starosti primerno, so organizatorji, Kolesarska sekcija ŠD Radenci, pripravili dolžino in zahtevnost prog. Slabše pripravljenim in družinam so namenili ravninsko, 22 km dolgo progo, ostali so lahko izbirali med progo v dolžini 43 km z zahtevnima vzponoma na Staro Cesto in Jeruzalem, ali 63 km dolgo progo s tremi zahtevnimi vzponi (poleg Stare Ceste in Jeruzalema še vzpon na Moravski vrh).

Maraton ni bil tekmovalnega značaja, poudarek je dan predvsem množičnosti, zato organizatorji vsa leta s pokali nagrajujejo najštevilnejše ekipe. Prvo mesto po številu udeležencev je že vrsto let rezervirano za ekipo TONDACH, ki je letos sodelovala s 43 kolesarji, druga najštevilnejša je bila s 16 člani ekipa EGIS PILC KÖRMEND iz Madžarske, tretje mesto s 15 člani pa je pripadlo hrvaški ekipi BK PULS iz Čakovca.

TUNČEK sreda, 14. avgust 2013 ob 13:25

Bravo ! Fčosik smo rekli : Na kolo za zdravo telo ! Ploskač

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Šport