Podpisali izvajalske pogodbe za vodovodni sistem C

Nosilci projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem C so podpisali pogodbe z izvajalci del

Prlekija-on.net, sobota, 17. avgust 2013 ob 23:01
Podpis pogodb za vodovodni sistem C

Podpis pogodb za vodovodni sistem C

V petek, 9. avgusta, je koordinatorka projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem C, županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba v Dvorcu Jeruzalem, podpisala izvajalske pogodbe za tri sklope gradnje primarnih in sekundarnih vodov vodovoda v prleških občinah.

Za izvajanje gradbenih del sta bila izbrana SGP Mesner d.o.o., Zgornja Kungota in SGP Pomgrad d.d., Murska Sobota. SGP Mesner d.o.o. je nosilec pogodbe projekta v sklopu ena (občina Apače), SGP Pomgrad d.d. pa v  sklopu dve (občine Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici) ter sklopu tri (občine Ljutomer, Razkrižje in Veržej). Svetovanje in nadzor nad izvedbo del bo izvedel IEI, Institut za ekološki inženiring Maribor, za informiranje in obveščanje javnosti pa bo zadolženo podjetje Dialog-si.net.

Olga Karba je ob slavnostnem podpisu pogodb med drugim dejala: "Četudi se dostop do kakovostne pitne vode lahko zdi še tako samoumeven, je vendar v resnici posledica kompleksnega inženirskega dela in pametnega načrtovanja uporabe ter skrbi za ta najbolj osnovni naravni vir. Vodovodni sistem C je točno to." Vire za financiranje projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem C zagotavlja kohezijski sklad Evropske unije v višini dobrih 32 milijonov evrov, Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter Vodni sklad v višini dobrih 7,6 milijona evrov ter proračun sodelujočih občin v višini dobrih 9,6 milijona evrov.

V okviru projekta Oskrba s pitno vodo Pomurja - sistem C bo zgrajen sistem oskrbe s pitno vodo, ki ga bodo sestavljali transportni, primarni in sekundarni vodovodi. Skupna dolžina omenjenih vodovodov za zaščito vodnih virov je 252.486 m. S tovrstnim sistemom pa bo do kakovostne pitne vode dostopalo 26.696 prebivalcev.


Več v Gospodarstvo