Poletni ples na terasi

Avgustovski seniorski večer v DOSOR-ju

Filip Matko, sobota, 17. avgust 2013 ob 19:37
Veselo v plesnem krogu

Veselo v plesnem krogu

Tradicionalni seniorski večer v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ki je na vrsti vsak tretji četrtek v mesecu, je avgusta bil na praznični dan, 15. avgusta zvečer. Poletnemu prijetnemu večeru primerno je bil kar na terasi doma.

Zbrali so se stanovalke in stanovalci doma, nekateri obiskovalci ter tudi članice in člani Društva upokojencev Radenci. Kajti za seniorske večere skrbita Helena Maguša Stanek iz DOSOR-ja ter Marija Erveš iz Društva upokojencev Radenci. Tokrat sta kot neke vrste sponzorici poskrbela za glasbenega gosta. Bil je to Franjo Slavinec, ki je že vrsto let znan pod svojim motom »Doma sem iz Slamnjaka«.

Zaposlen je namreč v Termah Mala Nedelja, kjer dvakrat tedensko poskrbi za glasbene popoldneve in večere gostov, da mu tako sploh ni bilo težko hitro privabiti na plesišče DOSOR-ja prvi plesni par. Temi sta kar kmalu sledila še drugi in tretji plesni par, da o spremljanju s petjem ostalih prisotnih ne govorimo.

Domski kuhar, Marko Gumilar iz DOSOR-ja, je bil tokrat gostitelj s pijačo: vsak od prisotnih na avgustovskem seniorskem večeru je dobil kozarček belega. Je pa ta dan na vrhu hriba sosednje Kapele, ki se ga dobro vidi z DOSOR-jeve terase, bil »Dan traminca in postavljanje klopotca«, kar je vse sodilo v praznični dan Občine Radenci.


Več v Družabno