Umor, poskus umora in poskus samomora v Ihovi

Po do sedaj zbranih obvestilih gre za umor, poskus umora in poskus samomora, v družinskem krogu

Prlekija-on.net, nedelja, 18. avgust 2013 ob 20:16
Policija

Policija

Policija je bila danes okoli 18. ure obveščena, da sta v kraju Ihova večkrat zabodeni dve osebi. Na kraj so bili napoteni policisti, ki so ugotovili, da je zaradi vbodnih ran na kraju umrl moški, ena ženska je večkrat zabodena, domnevni osumljenec, ki so ga policisti z uporabo prisilnih sredstev uspeli obvladati, je tudi zaboden in se za njegovo življenje še borijo.

Po do sedaj zbranih obvestilih gre za umor, poskus umora in poskus samomora, v družinskem krogu, kjer naj bi 45-letni moški zabodel svojo 70-letno mater in 50-letnega polbrata, ki je umrl.

Posodobljeno, 22. avgust: kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Maribor so 22.8.2013, ob 12. uri,  potem, ko je bilo njegovo zdravljenje v UKC Maribor zaključeno, k dežurni preiskovalni sodnici Okrožnega sodišča v Mariboru, privedli 45-letnika iz Ihove, utemeljeno osumljenega storitve kaznivega dejanja umora svojega 50-letnega polbrata in poskusa umora svoje 70-letne matere.

Preiskovalna sodnica je zoper osumljenega odredila sodno pridržanje, zaslišala pa ga bo 23. 8. 2013.

Osumljenemu za vsako od kaznivih dejanj grozi najmanj 15 let zapora. Stanje 70-letne oškodovanke, osumljenčeve matere je še vedno kritično.


Več v Črna kronika