Pestro dogajanje na Dnevih turizma na Kogu

Dnevi turizma so vrhunec doživeli minuli konec tedna, kjer se je zvrstilo največ raznolikih prireditev, ki so bile dobro obiskane

Marjan Dovečar, ponedeljek, 19. avgust 2013 ob 19:514
Dnevi turizma na Kogu

Dnevi turizma na Kogu

Kot že tradicionalno, so se tudi letos na Kogu odvijali Dnevi turizma na Kogu. Dnevi turizma so vrhunec doživeli minuli konec tedna, kjer se je ob 20. obletnici delovanja Turističnega in kulturnega društva Kog zvrstilo največ raznolikih prireditev, ki so bile dobro obiskane.

V petek čez dan je potekal ogled pri domačih turističnih ponudnikih na Kogu, kasneje pa je potekala okrogla miza na temo "Možnost za razvoj, promocijo in trženje stalnih turističnih ponudnikov na osnovi potencialov na Kogu". Zvečer je v dvorani potekala javna radijska oddaja radia "Prlek", Špilamo in gučimo po domače. Po zaključku snemanja je sledila pogostitev z dobrotami, ki so jih pripravile Domače žene iz Koga, nato pa se je pričel tradicionalni nočni turnir v malem nogometu. Na turnirju je tekmovalo 7 ekip, za najbolšo se je izkazala domača ekipa, ki je v finalu po kazenskih strelih premagala ekipo Cvetkovc, tretje mesto pa so osvojili fantje iz ekipe Globoka grla.

V soboto je potekal tradicionalni festival vin, kjer so ob prisotnosti številnih obiskovalcev, vinskih kraljic ter vitezov vina podelili priznanja najbolje ocenjenim vinom. Po končani podelitvi je sledila degustacija, nato pa še okušanje dobrot iz babičine kuhinje. Kasneje se je dogajanje preselilo pred potomko najstarejše vinske trte. Tam so se predstavile regionalne vinske kraljice Jana Drnovšček, Andreja Simeonov, Katja Blagonja, Martina Bahor, Urška Lesjak, Polona Čeh, Alenka Valdhuber in Jerneja Jančar. V goste pa jih je povabila domača, 3. Kogovska vinska kraljica Špela Borko. Kraljice so ob tej priložnosti predstavile nov, enoten logotip regionalnih vinskih kraljic širom Slovenije, ki ga je za njih pripravil Marjan Dovečar. Nato je sledila postavitev klopotca, ki jo je opravil vaški viničar Borut Prapotnik. Po končani postavitvi je sledila degustacija vin, ki so jih predstavile regionalne vinske kraljice, v nadaljevanju se je veselo druženje zavleklo še pozno v večer, vinske kraljice pa so pot nadaljevale s Steyr klubom Kog, ki jih je popeljal po čudovitih hribih in prekrasnih pogledih na Kog z nekaj vmesnimi postanki pri turističnih ponudnikih.

V nedeljo pa so ponovno moči združili Športno društvo Kog, Turistično društvo Kog ter Stayr klub Kog, ki so priredili tradicionalno kolesarjenje po šiponovi vinski poti. Zbralo se je lepo število ljudi, ki so veselo poganjali pedale svojih koles, spet drugi so se popeljali s starodobniki "Štajerji". Enemu izmed udeležencev je sicer le nekaj metrov pred ciljem odpovedalo kolo, vendar to ni povzročalo prevelikih težav, kajti Steyr klub je imel na koncu karavane tudi traktor s prikolico, ki je poskrbel za prevoz kolesa in kolesarja. Na cilju je udeležence pričakala kisla žüpa, nato pa so sledile šaljive vinogradniške vaške igre, kjer so končno zmago slavile vinske kraljice, katerim sta na pomoč priskočila Mitja Smej in Denis Zabavnik.

misekovi ponedeljek, 19. avgust 2013 ob 21:13

http://www.slovino.si/novice.php?novica_id=4383
prosim lepo "spoštovanje"

kreks ponedeljek, 19. avgust 2013 ob 23:01

Naša še v Lotmerk ne pride.

MILAN torek, 20. avgust 2013 ob 09:59

Pomežik Zelo lepa zgodba še lepši pa je logo. Čestitke

jozejuz sreda, 21. avgust 2013 ob 08:03

Ljutomersko kraljico mislim, da bolj skrivajo pred javnostjo. Saj je tudi izbor vedno v strogi tajnosti. Ali pa ni regionalna.

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno