Poletna tombola v DOSOR-ju

Popestritev avgustovskega dopoldneva starejšim

Filip Matko, torek, 20. avgust 2013 ob 14:48
Poletna tombola v DOSOR-ju

Poletna tombola v DOSOR-ju

Kot vemo, je za popestritev dolgih jesenskih ali zimskih dni kar pravšnja igra tombola, ki jo v Angliji poznajo pod drugim imenom – bingo. Toda ne samo jeseni in pozimi, pač pa skozi vse leto, običajno enkrat mesečno, družabno igro pripravijo v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci.

Petra Gašpar in Andreja Čuk sta bili organizatorki in vodji avgustovske tombole, ki sta jo pripravili v torek, 20. avgusta, dopoldne. Šlo je izključno za zabavo, druženje in sprostitev, kajti tombola je veliko preprostejša od ostalih družabnih iger in naenkrat lahko sodeluje veliko udeleženk in udeležencev. Tako je v izpolnjenih restavracijskih prostorih DOSOR-ja Petra iz tombolske vrečice žrebala posamezne številke, Andreja jih je za evidenco vpisovala na veliko tombolsko razpredelnico, a vsak udeleženec igre si je izžrebane številke označeval na posebni kartici s 15 številkami. Pri tem so stanovalkam in stanovalcem doma priskočile na pomoč domske gospodinje.

V igri žrebanja številk od 1 do 100 je prvi tombolski listek, izpolnjen z vsemi 15 izžrebanimi številkami, imel Anton Ratnik, ki je prejel za nagrado majico ter lep keramični lonček s priloženim zavitkom kave. Za njim so se kot izžrebani razvrstili še Janez Žunič, Ida Molnar (tokrat je na tomboli bila nagrajena že petič !), Marija Kraljič, Nada Vegar itd. Vsi so prejeli simbolična darilca, ki jih organizatorki tombole zbirata od slučajnih donatorjev.


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.



Več v Družabno

Postavljanje mlaja v Orehovcih

V Orehovcih so postavili mlaj

nedelja, 28. april 2024 ob 09:15
Prljavo kazalište

Kdo bo letos zbudil Ormož?

petek, 26. april 2024 ob 14:46